Schilderij Thea Blok
Schilderij Thea Blok Foto: Thea Blok

Twee nieuwe exposities in het Dommelhuis

zaterdag 11 mei 2024 16:00

Elke twee maanden is er een nieuwe tentoonstelling in het Dommelhuis, die dan geopend wordt tijdens het kunstcafé van Ars Longa, normaal op de eerste zaterdag van de maand, maar dit keer niet op 4 maar op 11 mei. Op 11 mei openen ze allereerst een tentoonstelling van schilderijen van Thea Blok, en deze blijven gedurende mei en juni de wanden van het Dommelhuis opsieren.

Thea Blok
Thea is een veelzijdig kunstenaar. Haar fascinatie gaat uit naar verschillende materialen: klei, potlood, verf, steen en sculpturen van ijzer. In het Dommelhuis exposeert zij één aspect van haar beeldend vermogen, namelijk een overzicht van haar schilderwerken. Zelf zegt ze over haar werk: “Zowel beweging, ritmiek, structuur, spanning als emoties zijn velden die tot een samenhang in mijn werk worden gebracht. Daarbij gaat het over het objectiveren van hoe ik de wereld ervaar, waardoor de voorbijgaande ogenblikken in iets zichtbaars worden getransformeerd. Dit is wat mij intrigeert.”
Thea’s werken van andere materialen dan verf zullen te zien zijn tijdens de Kunstroute Laarbeek in de eerste twee weekenden van juni.

Tijdens dit kunstcafé wordt nog een tweede expositie geopend. Susan Brinkmann houdt dit weekend een pop-up-galerie, een tweedaagse expositie in de foyer van het Dommelhuis.

Susan Brinkmann
De realistische tekeningen van Susan Brinkmann kenmerken zich door grote aandacht voor sfeer, detail en textuur. Portretten van mens en dier, als ook poëtische ‘doorkijkjes’ in Zuid-Europa zijn haar favoriete onderwerpen. Met name Griekenland is voor haar een blijvende bron van inspiratie: “Een potloodje of krijtje ligt me als perfectionist het beste, als verlengde van mijn eigen hand.”
Susan studeerde in 1986 af aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg als 1e-graads docent tekenen en schilderen. Al sinds meerdere jaren heeft de internationale kunstwereld haar werk ontdekt, en wordt het regelmatig gepubliceerd in zowel boeken en tijdschriften als ook online. Ze heeft prijzen gewonnen en heeft mogen exposeren in zowel binnen- als buitenland.

Ze maakt portretten in opdracht, maar omdat die werken in eigen bezit zijn van de opdrachtgevers, zien we in deze pop-up-expositie vooral portrettekeningen van haar eigen familieleden en eigen (huis)dieren. En één van de waterbuffels van De Stoerderij in Breugel is van de partij!

U bent van harte welkom bij de opening van beide exposities in het Dommelhuis op zaterdag 11 mei om 16.00 uur tijdens het kunstcafé van Ars Longa (toegang gratis) of daarna tijdens openingsuren van het Dommelhuis. De PopUpGalerie van Susan is te bezoeken op 11 en 12 mei van 12:00 tot 17:00 uur. 


Locatie