Jongerenwerk LEV gaat weer groep MOVE draaien
Jongerenwerk LEV gaat weer groep MOVE draaien Foto: Ingezonden

Jongerenwerk LEV gaat weer groep MOVE draaien

woensdag 15 mei 2024 16:30 tot 18:00

Overstappen naar de middelbare... bereid je voor! Denk je al veel na over je nieuwe school na de zomer? Wil je graag een goede start maken in de brugklas, maar zie je daar (een beetje) tegenop? Misschien vind je het moeilijk nieuwe vrienden te maken of ben je bang dat je nergens bij gaat horen? Of vind je de overgang heel erg spannend en kun je wel wat meer zelfvertrouwen gebruiken? 

Gun jezelf dan een leuke training met andere groep 8-jeugd. Deze training helpt je bij het maken van een goede start in de brugklas. Voor jou zijn er 6 leerzame en leuke bijeenkomsten van 1,5 uur samen met andere aanstaande brugklassers om je goed voor te bereiden. Na de zomervakantie is er ook contact om te horen hoe het gaat.

Door middel van gesprekken en leuke activiteiten komen thema’s aan bod, zoals bijvoorbeeld het verschil tussen de basisschool en de middelbare school, contact maken met leeftijdsgenoten, weerbaarheid en de balans tussen huiswerk en vrije tijd. Ook is ‘social media’ een belangrijk onderdeel en kunnen vragen gesteld worden aan middelbare scholieren over van alles. Iedere bijeenkomst wordt afgesloten met het gezamenlijk eten van soep en broodjes en wordt er nagepraat.

MOVE start op woensdag 15 mei. De andere bijeenkomsten zijn op 22 en 29 mei, 5, 12 en 19 juni. De locatie is LEV jongerencentrum Chill Out (wijkgebouw Braecklant, Amerikalaan 2) en de bijeenkomsten duren van 16.30 tot 18.00 uur. Voor meer informatie en aanmelden zie de websitewww.levsonenbreugel.nl, via de knop ‘agenda’ en item ‘MOVE’. Deelname is kosteloos.

Locatie