De zwemjuffen
De zwemjuffen Foto: Zwembad Son

Zeventig kinderen behalen zwemdiploma

Algemeen Jeugd

Son en Breugel - In zwembad Son hebben 70 kinderen uit Son en Breugel en omgeving zaterdag 12 februari hun zwemdiploma behaald. Op deze dag werd het eerste zwemexamen Zwem-ABC van dit jaar afgenomen. Het thema was deze editie ‘vriendschap’.

Wat normaal altijd een feest is voor de hele familie als de kinderen gaan diplomazwemmen, was het nu alleen maar een feestje met één ouder, want meer publiek mocht, vanwege de coronamaatregelen, niet aanwezig zijn. De zwemjuffen hebben hun best gedaan om er voor de kinderen een leuk feestje van te maken. Het was een leuke gezellige middag met veel blije gezichten.

Vierentwintig A-zwemmers lieten zien dat ze door het gat konden zwemmen en al een hele mooie borst- en rugcrawl konden zwemmen. Drieëndertig B-zwemmers lieten zien dat ze met kleren aan onder een mat door konden zwemmen en dat het gat op zes meter geen probleem voor ze was en dertien C-zwemmers zwommen met kleren door het gat en zonder kleren door het gat en een wak.

Het zwem ABC wordt uitgegeven door de nationale raad zwemveiligheid. Het belangrijkste doel van het zwem ABC is dat kinderen op een veilige manier en met plezier zwemlessen kunnen volgen en dat de ouders zeker zijn van een gewaarborgde kwaliteit. Van de Nationale Raad zwemdiploma’s was een gedelegeerde aanwezig en was zeer tevreden over het niveau van de kinderen.