De vier deelnemers die de basiscursus hebben gevolgd
De vier deelnemers die de basiscursus hebben gevolgd Foto: ©Toon de Vos

Certificaat voor vrijwilligers Vrijwillige Mantelzorg

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Trots tonen de vier deelnemers aan de basiscursus voor Vrijwilligers van de Vrijwillige Mantelzorg Best – Oirschot - Son en Breugel hun certificaat dat ze behaald hebben na vier intensieve, interessante, leerzame en vooral ook leuk en inspirerende dagen met elkaar als nieuwe vrijwilligers. De enthousiaste docenten Connie de Bruijn en Marjo de Vos hebben ervoor gezorgd dat deze vrijwilligers nu weten wat ze kunnen verwachten als ze ingezet worden om mantelzorgers in de thuissituatie te vervangen. 

Ze hebben onder andere geleerd hoe ze om moeten gaan met chronisch zieken, mensen met dementie en mensen in de laatste levensfase. Ze zijn goed voorbereid om een dagdeel in de week de mantelzorger te vervangen, zodat die tijd en gelegenheid krijgt om even iets anders te doen, waardoor de zorg draaglijk blijft. 

Voor vragen over de mogelijkheid van vrijwillige mantelzorg of interesse om vrijwilliger te worden, kun je contact opnemen met een van de coördinatoren: via 06-15620262 of e-mail coordinatoren@vrijwilligemantelzorg.nl.