Marc Dufour
Marc Dufour Foto: Marc Cuinen

Belgische dirigent Marc Dufour leidt harmonie tijdens Koningsconcert

Algemeen

Son en Breugel - De afgelopen weken heeft u kennis kunnen maken met de artiesten die zullen gaan optreden tijdens het Koningsconcert op het Kerkplein op 26 april. Deze week zetten we de spotlights op de man die het orkest zal gaan leiden deze avond, de Belgische dirigent Marc Dufour. 

Gastredacteur: Freddie Louwers

Marc Dufour is geboren en getogen in Oostende aan de Belgische kust. Hij begon daar zijn muziekstudies aan het Stedelijk Muziekconservatorium en behaalde er in 1988 de Regeringsmedaille voor slagwerk. Van 1988 tot 1996 studeerde Marc aan het Lemmensinstituut te Leuven, waar hij een eerste prijs notenleer, een eerste prijs slagwerk en in 1996 het diploma Master in Music en een specialisatiegraad slagwerk behaalde. In datzelfde jaar werd hij ook laureaat van de gerenommeerde Belgische wedstrijd Tenuto.

Ondertussen was Marc sinds 1993 verbonden als slagwerker bij de musicalafdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen en werkte hij tot in 2013 als freelance slagwerker bij het huidige Antwerp Symphony Orchestra, het Symfonisch Orkest van Opera Vlaanderen en tal van andere Belgische orkesten en ensembles.

Sinds 2014 is Marc docent slagwerk aan de Academie Merksem (BE), Muziekschool Grensland (NL/BE) en slagwerkschool Rhythm Impact (NL) die ook de slagwerklessen voor PHEV in Son en Breugel verzorgt. Naast actief musiceren is Marc sinds 2001 dirigent van diverse orkesten in België en Nederland. Van 2016 tot 2018 volgde hij nog de master-na-masteropleiding hafabra-directie aan de Academy of Music and Performing Arts te Tilburg. Momenteel is Marc dirigent van de Koninklijke Harmonie St.-Odrada uit Mol-Millegem (BE), het slagwerkensemble van de Koninklijke Fanfare Kempenbloei uit Achel (BE) en onze eigen Malletgroep van Pro Honore et Virtute uit Son en Breugel.

Sinds begin januari van dit jaar heeft Marc de rol van interim-dirigent van het harmonieorkest van PHEV op zich genomen. Onder zijn leiding stoomt het orkest zich klaar voor dit geweldige Koningsconcert. Samen met de 5 zangers en zangeressen is het orkest al maanden bezig om een geweldige show neer te gaan zetten. En extra speciaal voor Marc is dat zijn dochter Maya zal soleren op viool; zij zal een tweetal bekende stukken gaan uitvoeren met het orkest onder leiding van haar vader. Marc is zeer trots op de muzikanten en hoe zij zich de afgelopen maanden hebben opgesteld: “Ik ben in een zeer warm bad terechtgekomen en voelde me vanaf het begin direct thuis bij het orkest. Het is een hele leuke club mensen van diverse leeftijden en de repetities zijn elke week zeer aangenaam. De afgelopen maanden hebben we echt stappen gemaakt op muzikaal gebied. Elke week zit er vooruitgang in en dat is fantastisch om te zien. Ik heb er alle vertrouwen in dat wij op 26 april een geweldig mooi concert gaan neerzetten.”

Dit wilt u toch ook niet missen? Het concert op woensdag 26 april begint 20.30 uur en is gratis toegankelijk voor iedereen. Zorg dat u erbij bent, want Koningsnacht en Koningsdag vieren we met z’n allen.

Meer informatie over het Koningsnachtconcert vindt u op de website www.phev.nl/koningsconcert en op de sociale media van PHEV.