Advantech Europe verzameld afval tijdens Wereld Milieudag
Advantech Europe verzameld afval tijdens Wereld Milieudag Foto: Ingezonden

Advantech Europe verzamelt met meer dan 80 medewerkers zwerfafval in Son en Breugel

Algemeen

Son en Breugel - Maandag 5 juni was de Wereld Milieu Dag. De slogan van het bedrijf Advantech Europe is ‘enabling an intelligent and sustainable planet’ (het mogelijk maken van een intelligente en duurzame planeet). Vanuit dit principe hebben de collega’s van de vestiging in Nederland met meer dan 80 medewerkers zwerfafval verzameld met het doel de gemeente Son en Breugel schoner te maken. In kleine clubjes van ongeveer 8 medewerkers gingen een aantal teams te voet zwerfafval verzamelen rond het pand van Advantech Europe op bedrijvenpark Ekkersrijt. Ook gingen diverse teams met de fiets op pad om bij specifieke gebieden in Son en Breugel zwerfafval te verzamelen.

Het is belangrijk om daadwerkelijk verantwoordelijkheid te nemen voor het milieu. En dat moet meer zijn dan vrome voornemens in allerlei beleidsdocumenten. De Wereld Milieu Dag was een mooie kapstok om als bedrijf letterlijk de handen uit de mouwen te steken en concreet een bijdrage te leveren aan een schoner milieu.

Behalve dat het bijzonder nuttig is om zwerfafval te verzamelen, is het ook een gezellige bezigheid om op deze alternatieve wijze met je collega’s op te trekken. Het was mooi om te zien hoe belangrijk deze activiteit is voor de medewerkers van Advantech. Het is zeker geen eenmalige actie maar het begin van een traditie om het milieu en onze planeet praktisch een stapje in de goede richting te helpen.

Achtergrond Advantech:
Advantech is wereldleider in industriële IoT(Internet-of-Things)-oplossingen. Het is van origine een Taiwanees bedrijf met eigen productiesites in Taiwan en China. Het bedrijf bestaat dit jaar 40 jaar, en we zijn al 30 jaar aanwezig in Europa waar we 14 kantoren hebben in 10 verschillende landen. De locatie in Son is ons Europese hoofdkantoor en logistieke centrum waar we alle Europese klanten bedienen.

Advantech Europe verzameld afval tijdens Wereld Milieudag
Advantech Europe verzameld afval tijdens Wereld Milieudag