Bron: https://brainporteindhoven.com/psv/nl/talent/scholenchallenge
Bron: https://brainporteindhoven.com/psv/nl/talent/scholenchallenge Foto: Ingezonden

Leerlingen De Harlekijn bedenken nieuw product PSV Fanstore

Algemeen

Son en Breugel - Het Philips Stadion is op dinsdag 4 juli de hele dag gevuld met 1500 basisschoolleerlingen uit de Brainportregio, onder wie groep 8 van de Sonse basisschool De Harlekijn, tijdens de finale van de derde editie van de PSV Brainport Scholenchallenge. Dat is een verdrievoudiging van het aantal deelnemers van vorig jaar. In de ochtend en vroege middag presenteren leerlingen uit de deelnemende groepen 6 en 7 hun ideeën voor een betere toekomst. Leerlingen uit de groepen 8 presenteren zelfontwikkelde producten tijdens een heuse persconferentie in het stadion. De challenge wordt georganiseerd door de bedrijven achter het Partnership Brainport Eindhoven en PSV.

In de ochtend zijn 52 groepen 6 , 7 en 8 van basisscholen uit de regio in het Philips Stadion aanwezig voor het eind-event van de PSV Brainport Scholenchallenge. De leerlingen bedenken tijdens hun reguliere lessen oplossingen om de uitdagingen van de toekomst met behulp van technologie aan te pakken. In dit proces maken zij gebruik van lesmateriaal dat door de bedrijven en organisaties uit het Partnership Brainport Eindhoven en PSV is ontwikkeld.

Leerlingen presenteren hun technologische oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen
De groepen 6, 7 en 8 kregen ieder een eigen opdracht. Voor de groepen 6 is dat: ‘Ontwerp het stadion van de toekomst en werk het uit in de vijf thema’s voeding, veiligheid, mobiliteit, duurzaamheid en gezondheid.’ Voor de groepen 7 is dat: ‘Hoe houden we de Brainport-inwoner van de toekomst gezond?’, waarbij de zes thema’s waarmee zij rekening dienen te houden zijn: gezonde voeding, gezondheidszorg, beweging, water, schoonmaak en hygiëne, en mensen met een uitdaging. De beste ideeën worden beloond met een prijs.

De voorbereidingen op de scholen zijn in volle gang en leerlingen en docenten zijn zeer enthousiast. Zo ook Rob Bentink van basisschool De Harlekijn: “De leerlingen in groep 8 zijn al vanaf november bezig met de PSV Scholenchallenge. De eerste 2 maanden stonden vooral in het teken van verwerven van informatie m.b.t. het bedenken van een nieuwe must-have voor de PSV Fanstore. Daarna zijn de kinderen in groepjes fan-producten gaan bedenken. Er kwamen veel creatieve ideeën, zoals een PSV kattenkrabpaal, PSV sieraden, PSV Air Up drinkfles, en het winnende idee: een PSV adventskalender. Op 4 juli gaan we met de klas naar het Philips Stadion en gaat het winnende groepje van Tess, Kiki en Nina het idee pitchen (met een zelfgemaakt reclamefilmpje en poster, specifiek voor internationale fans) voor een jury”, zegt leraar Bentink enthousiast.

Of het goed genoeg is om in de prijzen te vallen, lezen jullie volgende week in onze krant of op onze website.