Archieffoto
Archieffoto Foto: Maud Staassen Fotografie

Laatste ronde coronaprik: GGD BZO sluit priklocaties op 22 december

Algemeen

Son en Breugel/Eindhoven - Najaarscampagne stopt op 22 december GGD Brabant-Zuidoost sluit op 22 december de priklocaties aan de Antoon Coolenlaan in Eindhoven en in het Fletcherhotel in Helmond. Hiermee komt een einde aan deze najaarsronde voor de coronaprik. Daarom roepen we inwoners die in aanmerking komen voor de coronaprik op om voor die datum een afspraak te plannen.

De coronaprik is in deze najaarsronde bedoeld voor mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona. Dat geldt voor 60-plussers, volwassenen die jaarlijks een uitnodiging voor de griepprik krijgen, medisch hoog risicogroepen en zwangeren. Ook zorgmedewerkers met direct patiëntencontact kunnen een afspraak maken voor de coronaprik. In de afgelopen weken zette GGD Brabant-Zuidoost ruim 75.000 coronaprikken.

Najaarsronde stopt op 22 december 2023
Inwoners die in aanmerking komen voor een coronaprik, kunnen de komende weken nog een afspraak plannen op een van onze priklocaties. Ook als zij hun uitnodiging nog niet hebben gehad. De laatste afspraken zijn op vrijdag 22 december, daarna sluiten we alle corona-priklocaties in deze regio. Het is daarna niet meer mogelijk om de coronaprik te halen. Alleen voor zwangeren en voor mensen met een verwijzing van hun medisch specialist blijft de coronaprik volgend jaar nog beschikbaar bij de GGD. Meer informatie hierover volgt.

Afspraak maken
|Inwoners kunnen zelf hun afspraak plannen via planjeprik.nl door in te loggen met DigiD. Heb je geen DigiD, dan kun je ook de landelijke afsprakenlijn bellen via 0800 7070. GGD BZO kan deze afspraken niet voor je plannen of verzetten.

Tot en met 8 december aanmelden voor thuisprik
Ben je om medische of psychische redenen niet in staat om naar de priklocaties te komen? Dan kun je je tot en met 8 december via het landelijke nummer 0800 2077 overleggen of je eventueel de coronaprik aan huis kunt krijgen. Als je inderdaad in aanmerking komt voor een thuisprik, nemen wij daarna contact met je op om een afspraak aan huis te plannen. De laatste thuisprik zetten we op 31 december.

Vragen over vaccineren?
Kijk voor meer informatie over de coronaprik op www.vragenovercorona.nl.

Priklocaties
Kijk voor het meest actuele overzicht van onze priklocaties en openingstijden op www.ggdbzo.nl.