Bewegingscentrum Son en Breugel
Bewegingscentrum Son en Breugel Foto: Ingezonden

Bewegingscentrum Son en Breugel ook op ‘De Stap naar Gezonder Beurs’

Algemeen

Son en Breugel - Het Bewegingscentrum Son en Breugel (BSB), sinds augustus tijdelijk gehuisvest in het oude Vestzaktheater, zal ook met een stand aanwezig zijn op ‘De Stap naar Gezonder Beurs’ op 10 december in het Dommelhuis.

Stichting BSB heeft als doel om zoveel mogelijk mensen te laten bewegen, ook mensen die vanwege ouderdom, lichamelijke klachten en aandoeningen niet meer kunnen sporten. Daarvoor beschikt de stichting over 6 gemotoriseerde banken, de bewegingsbanken, waarop mensen onbelast kunnen bewegen. Daarbij worden ze begeleid door vrijwilligers. Zonder vrijwilligers kunnen ze hun cliënten niet van dienst zijn. Stichting BSB staat daarom op deze beurs voornamelijk om vrijwilligers te werven. Pas als ze genoeg vrijwilligers hebben, kunnen ze hun diensten aan meer cliënten aanbieden.

De vrijwilligers worden intern opgeleid in het begeleiden van de cliënten en in het geven van een ontspannende eindmassage na het gebruik van de banken. Als kleine tegenprestatie organiseert de stichting voor haar vrijwilligers jaarlijks een uitje en een nieuwjaarsborrel.

Bij de stand zal meer informatie verstrekt worden over de functie van vrijwillig begeleider, over de bewegingsbanken en over de circuittraining die aangeboden wordt aan mensen die nog wel actief willen sporten in een kleine groep.

Meer informatie over de stichting is te vinden op www.stichting-bsb.nl