Café Brein
Café Brein Foto: Ingezonden

Café Brein: Wat is niet-aangeboren hersenletsel?

Algemeen

Son en Breugel/Helmond - Maandag 8 januari organiseert Café Brein een ontmoetings- en informatieavond voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Thema van deze avond is ‘Wat is niet-aangeboren hersenletsel? 

Niet-aangeboren hersenletsel is een beschadiging aan de hersenen die iemand tijdens zijn leven oploopt. Het zorgt ervoor dat je hersenen anders functioneren dan voorheen. De gevolgen zijn voor iedereen anders, maar kenmerkend is de zogenaamde ‘breuk in de levenslijn’: er is een leven voor en na het hersenletsel. De plaats van de beschadiging bepaalt de gevolgen en de klachten. Klachten kunnen zich voordoen op verschillende gebieden van het functioneren, zoals bewegen, denken, emoties en gedrag. Gevolgen kunnen zichtbaar zijn maar ook niet zichtbaar. Vooral de minder zichtbare gevolgen zorgen vaak voor onverwachte problemen voor zowel de persoon zelf als de omgeving. 

De gevolgen van hersenletsel spelen een rol op alle leefgebieden, denk aan privé, werk, vrije tijd en toekomstperspectief. Gastspreker deze avond is Frank Wiendels, sociaal-psychiatrisch verpleegkundige bij het hoog specialistisch centrum voor hersenletsel en neuropsychiatrie. Frank zal vertellen over de werking van de hersenen, niet-aangeboren hersenletsel en de gevolgen van het hersenletsel

Café Brein 
Café Brein is de tweemaandelijkse ontmoetingsavond voor mensen met NAH, mantelzorgers en andere betrokkenen. Op deze avonden gaan informatie en gezelligheid samen. Hebt u hersenletsel of bent u partner, familielid of gewoon belangstellende, dan bent u van harte welkom in Café Brein in Helmond.

Locatie
Café Brein vindt van 19.30 tot 21.00 uur plaats in lunchroom De Keyser aan de Torenstraat 17 in Helmond. Inloop vanaf 19.00 uur. Voor informatie kunt u contact opnemen met lunchroom De Keyser, tel. 0492-590609.