Philips Museum organiseert HealthLab op 16 en 17 maart voor kinderen vanaf 8 jaar
Philips Museum organiseert HealthLab op 16 en 17 maart voor kinderen vanaf 8 jaar Foto: Christ Clijsen / copyright Koninklijke Philips N.V
Week van de zorg

Leer meer over het hart tijdens HealthLab met Hartstichting en Philips Museum

Algemeen

Son en Breugel /Eindhoven - Leren hoe het hart werkt en welke innovaties bijdragen aan fysieke en mentale gezondheid én wat jezelf kan doen aan een gezonde levensstijl. Tijdens de 8e editie HealthLab krijgt de werking van het hart speciale aandacht door de samenwerking met Hartstichting op zaterdag 16 en zondag 17 maart in het Philips Museum in Eindhoven.

Philips en Hartstichting werken op verschillende gebieden samen en zetten zich samen in om levens te redden en Nederland veiliger te maken. Philips hecht als gezondheidstechnologiebedrijf grote waarde aan de gezamenlijke bijdragen aan het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van mensen door middel van betekenisvolle innovatie. Met het initiatief HealthLab wordt er in de regio een stap gezet naar een gezonder leven.

Leren reanimeren en gebruik AED

Met diverse metingen en proefjes brengen bezoekers hun fitheid in beeld. Ze leren wat fysieke inspanning met het hart en hartslag doet en de bloeddruk wordt gemeten. Ook wordt de AED gedemonstreerd en krijgen bezoekers de kans om zelf met behulp van argumented reality te reanimeren.

Het Philips Museum is zaterdag 16 en zondag 17 maart open van 11.00 tot 17.00 uur. Toegangsticket:  reguliere kosten van entreekaartje. Het event is leerzaam en inspirerend voor zowel kinderen als volwassenen.

HealthLab is tot stand gekomen met samenwerkingspartners Hartstichting, Brainport Bereikbaar, museumvrijwilligers, en Philips-collega’s van Research en van Design, die zich allen inzetten om kinderen en hun begeleiders te inspireren met activiteiten op het gebied van het hart en een gezonde leefstijl.