Mobiele zonnebranddispensers
Mobiele zonnebranddispensers Foto: Ingezonden

Er zijn weer zonnebranddispensers van samen sterker

Algemeen

Son en Breugel - In het voorjaar van 2023 heeft stichting Son en Breugel samen sterker zonnebrandcrèmedispensers, inclusief zonnebrandcrème, overhandigd aan alle scholen, kinderdagverblijven en sportparken in Son en Breugel. Dit initiatief kwam voort uit het evenement van Son en Breugel samen sterker dat in juni 2022 in ons dorp heeft plaatsgevonden. Eén van de lokale goede doelen van dit evenement was het zonnebrandproject ‘Veilig zonnen in Son en Breugel’, waarbij de opbrengst is besteed aan de aanschaf van dispensers inclusief zonnebrandcrème voor een aantal jaren.

Afgelopen jaar is al veelvuldig gebruik gemaakt van de zonnebrandcrème, en nu de zon zich weer steeds meer laat zien, worden de herkenbare zonnebrandcrèmedispensers van Son en Breugel samen sterker opnieuw in gebruik genomen. Huidkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker. Het doel van Son en Breugel samen sterker is om bewustwording te creëren rondom de risico’s op huidkanker door de zon én om het belang van het gebruik van zonnebrandcrème onder de aandacht te brengen. Hieraan lijkt een mooie bijdrage geleverd te zijn, aangezien er afgelopen jaar al veelvuldig gesmeerd is met de zonnebrandcrème uit de dispensers. 

Inmiddels zijn alle scholen, kinderdagverblijven en sportparken weer voorzien van nieuwe zonnebrandcrème en kan er dus weer volop gesmeerd gaan worden. Schijnt het zonnetje, maak hier dan gebruik van!


Poster zonnebrandproject - Ingezonden

Naast de vaste dispensers bij de scholen, kinderdagverblijven en sportparken heeft Son en Breugel samen sterker ook twee mobiele zonnebrandcrèmedispensers ter beschikking, inclusief zonnebrandcrème. Deze stelt zij graag beschikbaar aan verenigingen en stichtingen tijdens hun evenementen. Zo hebben afgelopen jaar o.a. de Avond Wandel 4-Daagse en het SBC 6 tegen 6-toernooi hier al gebruik van gemaakt. Op deze manier kunnen deelnemers zich tijdens het evenement op een gemakkelijke en laagdrempelige manier insmeren tegen de zon.

Mocht je met jouw evenement ook gebruik willen maken van de mobiele zonnebrandcrèmedispensers van Son en Breugel samen sterker, neem dan contact op met de organisatie via info@sbsamensterker.nl. Zie daarnaast www.sbsamensterker.nl voor meer informatie over de stichting Son en Breugel samen sterker en het zonnebrandproject.