Colorrun
Colorrun Foto: Mandy van der Putten
Foto’s

‘Colorfun’ van Sportstuif een schitterend kleurenschouwspel

Algemeen

Son en Breugel - Op woensdagmiddag 1 mei, met temperaturen rond de 26 graden, werd Son en Breugel omgetoverd tot een kleurrijk spektakel. Wat op zaterdag een oranje feest was op het Kerkplein, kreeg op woensdag een extra dosis kleur met toevoegingen van vijf andere tinten rondom sporthal De Landing.

Redactie: Cindy van den Boogaard

De organisatie van Sportstuif stelde een eenvoudig recept samen voor een geweldige middag: een doos linten, een box met muziek, zes emmers kleurenpoeder, een dosis goed weer en een hand vol enthousiaste vrijwilligers, en voilà, de colorrun staat, als een mooi evenement voor 150 kinderen. 

Om half 2 staan er 150 kinderen wat zenuwachtig op de parkeerplaats van de Vlielandlaan. Ze kregen de instructie om een wit shirt te dragen en een bril op te zetten. Hoewel sommige ouders wat items vergaten mee te nemen, waren er gelukkig behulpzame ouders die reservekleding en extra brillen wilden delen. Nadat iedereen zich gemeld had bij de organisatie en een bandje had gekregen, konden ze dan eindelijk van start. Na een korte uitleg en een kleine warming-up klonk het startschot. Sommige fanatiekelingen waren al een beetje naar voren geschuifeld om als eerste door de bocht te gaan. 150 kinderen uit Son en Breugel, nu nog in het wit gekleed en met een zonnebril, kwamen sportief langs gestoven. 


Colorrun - Wil Feijen

Terwijl de rondes vorderden, werden de shirts steeds kleurrijker, en de gezichten straalden van plezier. Twee kleine meisjes met een prachtig gekleurde zonnebril op wandelden hand in hand alle rondjes. Een aantal moeders smoesde: “Kijk, daar komen ze weer, zo schattig!” Sommige kinderen renden wel meer dan tien rondes en kregen elke ronde een roder gezicht van de hitte in combinatie met de inspanning. Elke ronde zagen de kinderen er anders uit, en door het warme weer bleef het poeder lekker plakken op de halfblote klamme lijfjes. Ouders, opa’s en oma’s moedigden ze aan en maakten talloze foto’s en filmpjes van dit levende kunstwerk.


Colorrun - Wil Feijen

Na 3 kwartier mochten de kinderen zich weer verzamelen op de parkeerplaats; hier kreeg iedereen een zakje poeder, dat nog even dicht moest blijven tot iedereen er was. Dat was een moeilijke opdracht want iedereen was nieuwsgierig hoe het voelde, plakte en zelfs proefde. Eindelijk was het moment dan daar: ze mochten zelf gaan gooien. Na het aftellen verspreidde zich een regenboogwolk over de parkeerplaats als toppunt van dit evenement.

en door het warme weer bleef het poeder lekker plakken op de halfblote klamme lijfjes

De terugreis was voor sommige ouders nog een uitdaging. Emmy: “Wij zijn op de fiets, en ik hoop dat alles eraf gewaaid is als we thuis zijn.” Mandy: “Ik heb heel de achterbank met plastic zakken bedekt!” Een moeder had een aantal kinderen in de achterbak geladen en een andere had haar kinderen compleet uitgekleed op het parkeerterrein, om ze thuis onder de sproeier te zetten. 


Colorrun - Mandy van der Putten

Één ding is zeker: deze kinderen (en de ouders ervan) hebben enorm genoten, en de komende dagen zal er nog regenboogkleurig plezier zijn, zelfs tot in de oren en neusjes. Op naar de derde editie colorrun van Sportstuif in 2025!

Colorrun
Colorrun
Colorrun
Colorrun
Colorrun
Colorrun
Colorrun
Colorrun
Colorrun
Colorrun
Colorrun
Colorrun
Colorrun
Colorrun
Colorrun
Colorrun
Colorrun
Colorrun
Colorrun
Colorrun
Colorrun
Colorrun
Colorrun
Colorrun
Colorrun
Colorrun
Colorrun
Colorrun
Colorrun
Colorrun
Colorrun
Colorrun
Colorrun
Colorrun
Colorrun
Colorrun
Colorrun
Colorrun
Colorrun
Colorrun