Belgische dierenarts studenten op bezoek bij Breugelse buffels
Belgische dierenarts studenten op bezoek bij Breugelse buffels Foto: ingezonden

Belgische dierenartsstudenten op bezoek bij de Breugelse buffels

Algemeen

Son en Breugel - Bij de Son en Breugelse waterbuffelboerderij De Stoerderij worden regelmatig rondleidingen gegeven. In april kwamen zes groepen met studenten van de Haagse Hotelschool op de koffie en afgelopen week waren 30 studenten van de rundvee-dierenartsenopleiding uit Gent (België) neergestreken in Son en Breugel.

De dames en heren van de Veterinaire Studievereniging Gent - herkauwers, afgekort VSGh, bezoeken regelmatig praktijkbedrijven om hun horizon te verbreden en zich in bepaalde onderwerpen verder te verdiepen. In de ochtend brachten ze een bezoek aan de kamelenboerderij in Berlicum en in de middag waren de waterbuffels dus aan de beurt.

Er werd gestart met koffie en thee in de oude schuur aan de Van den Elsenstraat 56 in Breugel. Na de presentatie van boer Arjan over het bedrijf en de waterbuffel gingen de studenten met de buffelboer te voet op zoek naar de grazende waterbuffels in het Breugels Broek. De beroemde buffel Doerak gaf een demonstratie over het leven van een waterbuffel in de modderpoel. Tot slot werd er nog een proeverij gedaan met de eigen producten van De Stoerderij, zoals de buffelmozzarella, buffelmelk, buffelyoghurt en buffelroomijs.