MooiSonenBreugel.nl, zet Son en Breugel op de kaart!
    Zoeken
  Instellen als startpagina
 
 
 

Nieuws

Nieuws uit Son en Breugel

RSS 
EINDHOVEN/HELMOND - Gemeentes in de regio willen de planning van hun grote bouwprojecten onderling gaan afstemmen.
SON EN BREUGEL – Twee nieuwe superbeveiligingscamera's worden woensdag geplaatst op toegangswegen van bedrijventerrein Ekkersrijt in Son en Breugel.

NUENEN - Een grote meerderheid van de gemeenteraad in Nuenen steunt het verzet tegen de Ruit.


EINDHOVEN - De A50 is dinsdagavond rond 19.15 uur vrijgegeven voor verkeer. De weg was een klein uur dicht tussen Son en Breugel en Sint-Oedenrode.


BREUGEL - Terwijl de hele wereld het bijna alleen nog heeft over vers, duurzaam en puur, komt het in Breugel gevestigde bedrijf Nova Fresco met sardientjes en makreel in blik. 


EINDHOVEN - De inmiddels traditionele Glow-fotowedstrijd van het ED wordt deze editie fors vernieuwd en opgefrist. Zo is het systeem om foto’s in te sturen verbeterd. Inzendingen van amateurfotografen worden daardoor nog mooier gepresenteerd op de site. Nieuw is ook dat het publiek in de finaleronde bepaalt welke inzending uiteindelijk de allerbeste Glow-foto van 2014 wordt. Door de samenwerking met het Eindhovense City Foto is de strijd omgedoopt tot ED Cityfotowedstrijd.

 

HELMOND - Wel een nieuwe weg tussen Son en Laarbeek, maar dan met slechts twee keer één rijstrook. En de N279 moet niet worden verbreed maar krijgt wel ongelijkvloerse kruispunten.


SON EN BREUGEL - Een meerderheid in de gemeenteraad van Son en Breugel heeft maandagavond het principiële nee tegen de Ruit laten varen.


SON EN BREUGEL - Het openingsweekend van de Media Markt Eindhoven/Ekkersrijt heeft veel publiek getrokken. Zaterdag en zondag was het voor velen zoeken naar een parkeerplaats op het bedrijventerrein.


SON EN BREUGEL - Met de presentatie jubileumboek ‘Son en Breugel, 1960-1970,’ heeft de 40-jarige Heemkundekring Son en Breugel opnieuw een loot aan de geschiedenisstam van het dorp toegevoegd. 


SON EN BREUGEL - De nieuwe vestiging van Media Markt op Ekkersrijt zorgt voor meer toeloop op het bedrijventerrein. Niet alleen bij de elektronicagigant is het druk, op het tegenovergelegen meubelplein lopen ook meer mensen dan voorheen. 


EINDHOVEN/HELMOND - Er staan steeds meer kapitale villa's van een miljoen euro of – veel – meer te koop in Zuidoost-Brabant.
SON EN BREUGEL - De Hendrik Veenemanstraat in Son en Breugel gaat komende week dicht voor werkzaamheden aan de kruising met de Eekhoornlaan-Bremlaan. Vanaf maandag wordt het verkeer omgeleid.
SON EN BREUGEL - Het fakkeltochtprogramma van Son en Breugel, waarvan de opbrengst gaat naar het Bijna Thuis Huis (BTH), wordt dit jaar uitgebreid met extra activiteiten. Naast de wandeling met echte fakkels door het donker is er op zaterdag 1 november om 16.00 uur ook een brandweerdemonstratie.

SON EN BREUGEL - Naomi Dommerholt uit Son en Breugel is de winnaar van de dichtwedstrijd ter gelegenheid van de Kinderboekenweek (1 t/m 12 oktober) waar zestig jonge deelnemers uit het dorp aan mee deden.


DENBOSCH/BREUGEL - De rottweiler Diesel mag blijven leven. Een besluit van de burgemeester van Son en Breugel om hem te 'euthanaseren' is door de rechtbank vernietigd.


GELDROP – Schrijver Maarten 't Hart komt zaterdag 1 november per helikopter aan bij de bibliotheek in Geldrop. 't Hart reist het land rond om de landelijke campagne 'Nederland Leest' af te trappen. De campagne is bedoeld om het lezen te bevorderen.


SON EN BREUGEL - Binnen 5 minuten na de opening om 8.00 uur stond er donderdagmorgen al een rij voor de 6 nieuwe kassa's van de spiksplinternieuwe Media Markt op Ekkersrijt in Son en Breugel.


SON EN BREUGEL - Het nieuwe bibliotheekpunt in woonzorgcentrum Berkenstaete in Son en Breugel is op woensdagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur en vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00uur open. In een eerder bericht meldde bibliotheek Dommeldal de donderdagmiddag als openingstijd. 


EINDHOVEN - Het Bartjens Rekendictee heeft dit jaar een aparte categorie voor leraren van basisscholen. Want het rekenonderwijs kan wel een duwtje in de rug gebruiken.


 
 
 
MooiSonenBreugel.nl is een activiteit van MooiSites.nl
 
Redactie MooiSonenBreugel.nl
 
Redactie gezocht:

voor info:
DeMooiRooiKrant
Heuvel 17
5491 AC  Sint-Oedenrode
 
 
 
  Copyright © MooiSonenBreugel.nl  |  Disclaimer | Privacy en cookiebeleid | Ontwikkeld door Drie-O