MooiSonenBreugel.nl, zet Son en Breugel op de kaart!
    Zoeken
  Instellen als startpagina
 
 
 

Nieuws

Nieuws uit Son en Breugel

RSS 

SON EN BREUGEL - Met de presentatie jubileumboek ‘Son en Breugel, 1960-1970,’ heeft de 40-jarige Heemkundekring Son en Breugel opnieuw een loot aan de geschiedenisstam van het dorp toegevoegd. 


SON EN BREUGEL - De nieuwe vestiging van Media Markt op Ekkersrijt zorgt voor meer toeloop op het bedrijventerrein. Niet alleen bij de elektronicagigant is het druk, op het tegenovergelegen meubelplein lopen ook meer mensen dan voorheen. 


SON EN BREUGEL - Bij een ongeval op de A50 nabij Son en Breugel is zaterdagmiddag om tien voor zes een gewonde gevallen.
EINDHOVEN/HELMOND - Er staan steeds meer kapitale villa's van een miljoen euro of – veel – meer te koop in Zuidoost-Brabant.
SON EN BREUGEL - De Hendrik Veenemanstraat in Son en Breugel gaat komende week dicht voor werkzaamheden aan de kruising met de Eekhoornlaan-Bremlaan. Vanaf maandag wordt het verkeer omgeleid.
SON EN BREUGEL - Het fakkeltochtprogramma van Son en Breugel, waarvan de opbrengst gaat naar het Bijna Thuis Huis (BTH), wordt dit jaar uitgebreid met extra activiteiten. Naast de wandeling met echte fakkels door het donker is er op zaterdag 1 november om 16.00 uur ook een brandweerdemonstratie.

SON EN BREUGEL - Naomi Dommerholt uit Son en Breugel is de winnaar van de dichtwedstrijd ter gelegenheid van de Kinderboekenweek (1 t/m 12 oktober) waar zestig jonge deelnemers uit het dorp aan mee deden.


DENBOSCH/BREUGEL - De rottweiler Diesel mag blijven leven. Een besluit van de burgemeester van Son en Breugel om hem te 'euthanaseren' is door de rechtbank vernietigd.


GELDROP – Schrijver Maarten 't Hart komt zaterdag 1 november per helikopter aan bij de bibliotheek in Geldrop. 't Hart reist het land rond om de landelijke campagne 'Nederland Leest' af te trappen. De campagne is bedoeld om het lezen te bevorderen.


SON EN BREUGEL - Binnen 5 minuten na de opening om 8.00 uur stond er donderdagmorgen al een rij voor de 6 nieuwe kassa's van de spiksplinternieuwe Media Markt op Ekkersrijt in Son en Breugel.


EINDHOVEN - Ook dit jaar weer staat het Eindhovens Dagblad uitgebreid stil bij Allerzielen. Op deze dag, 2 november, herdenkt de rooms-katholieke kerk de overledenen.


SON EN BREUGEL - Het nieuwe bibliotheekpunt in woonzorgcentrum Berkenstaete in Son en Breugel is op woensdagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur en vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00uur open. In een eerder bericht meldde bibliotheek Dommeldal de donderdagmiddag als openingstijd. 


EINDHOVEN - Het Bartjens Rekendictee heeft dit jaar een aparte categorie voor leraren van basisscholen. Want het rekenonderwijs kan wel een duwtje in de rug gebruiken.


NUENEN - Het college van B en W van Nuenen blijft bij de afwijzing van de Ruit rond Eindhoven.

SON EN BREUGEL - De commissie over De Ruit in Son en Breugel wordt maandag 27 oktober omgezet in een raadsvergadering. Dat gebeurt op verzoek van Dorpsvisie, Dorpsbelang en PvdA/GroenLinks.


EINDHOVEN - Welke instellingen vanaf 1 januari in Zuidoost-Brabant de specialistische jeugdzorg gaan leveren, blijft nog tot eind november onduidelijk. De 21 gemeenten in de regio die hierin samenwerken, halen de wettelijk voorgeschreven deadline van 1 november niet.


EINDHOVEN - Raadsleden uit vijf gemeenten bereiden gezamenlijk een motie voor over de Ruit. Die zou, eventueel voorzien van lokale nuances, in de vijf gemeenteraden besproken moeten worden. Door samen op te trekken, hopen de initiatiefnemers sterker te staan in hun verzet tegen de aanleg van de weg.


BREUGEL/KELDONK - Een club van 25 stoere deelnemers kwam zondagmiddag aan de start van de mud-race tussen Breugel en Keldonk. Mud-racen is niet ingewikkeld: Je zet een parcours uit over weilanden en door sloten en modderpoelen en stuurt de dappere sporters op pad. 


SON - De volière van woonzorg-centrum Berckenstaete in Son is in de nacht van zaterdag op zondag opengebroken en leeggeroofd.


EINDHOVEN – Gemeenten in Zuidoost-Brabant zijn zelf debet aan de gebrekkige voorbereiding op de nieuwe taken op het gebied van de jeugdzorg. Eindhoven heeft geen gebruikgemaakt van kennis en mensen die beschikbaar waren; in de Kempen ontbrak het bij een proefteam aan regie vanuit de gemeenten. Dit zegt Marja van Heel, directeur Zuidoost van Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant (BJZ). 


 
 
 
MooiSonenBreugel.nl is een activiteit van MooiSites.nl
 
Redactie MooiSonenBreugel.nl
 
Redactie gezocht:

voor info:
DeMooiRooiKrant
Heuvel 17
5491 AC  Sint-Oedenrode
 
 
 
  Copyright © MooiSonenBreugel.nl  |  Disclaimer | Privacy en cookiebeleid | Ontwikkeld door Drie-O