MooiSonenBreugel.nl, zet Son en Breugel op de kaart!
    Zoeken
  Instellen als startpagina
 
 
 

Nieuws

Nieuws uit Son en Breugel

RSS 

SON EN BREUGEL - De discussie in Son en Breugel over dé kruising in het hart van het dorp laait de laatste tijd weer op. Omwonenden en politiek stellen nu ook vragen, maar college wil voorlopig nog niet ingrijpen op het kruispunt Boslaan-Nieuwstraat. 


SON EN BREUGEL - Een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is maandagmiddag opgepakt omdat hij had ingebroken in een woning in Son en Breugel.

SON EN BREUGEL - Het bouwplan voor appartementen op het zogenaamde Hiva-terrein aan de Kanaaldijk-Noord/Nieuwstraat/Molenstraat in Son en Breugel lijkt gered. 


SON EN BREUGEL - ​In het centrum van Son en langs de A50​ zijn zondag 17 kunst-parachutes geplaatst. De valschermen zijn gemaakt door de leden van kunstvereniging Ars Longa en maken deel uit van de grote Remember September viering ter ere van 70 jaar bevrijding. 

SON EN BREUGEL - Op drie plaatsen langs het Wilhelminakanaal zaten zondagochtend en –middag vrijwilligers van het platform noordoostcorridor (NOC) passanten te tellen. 


SON EN BREUGEL – Zo’n 50 nieuwe inwoners van Son en Breugel hadden er zaterdag wel iets voor over om hun dorp per fiets te leren kennen. Op gezette tijden viel de regen werkelijk met bakken uit de lucht.


EINDHOVEN - De Brabantse politie heeft vrijdag als eerste in Nederland een volledig overzicht op internet gezet van de plaatsen waar vaak op snelheid wordt gecontroleerd.

SON - De cijfers van bouwer Janssen de Jong in Eindhoven over het eerste halfjaar laten een lichte verbetering zien.


SON EN BREUGEL- De man die woensdagavond omkwam in het Wilhelminakanaal bij Stad van Gerwen is verdronken als het gevolg van een ongeval.

EINDHOVEN - Leg de belangrijkste museumvoorwerpen, documenten, foto's, monumenten en andere elementen uit Brabantse verzamelingen naast elkaar, dan tel je er meer dan één miljoen. Dat is veel. Dat vond Jan van Oudheusden ook.


SON EN BREUGEL - Het toeval wil dat in het weekend dat Mari van Kasteren zijn boek 'N.M.B. Wegraces 1967-1981' presenteert, het precies veertig jaar geleden is dat Henk van Kessel zich tot wereldkampioen kroonde. "De NMB gaf mij de mogelijkheid om mijn sport dicht bij huis te bedrijven.

SON EN BREUGEL - Nabij Stad van Gerwen, een buurtschap in de gemeente Son en Breugel, is woensdagmiddag een man overleden nadat hij in het kanaal was geraakt. Dat gebeurde rond 17:40 uur.


SON - Neways heeft de winst in het afgelopen halfjaar fors zien stijgen, van negen ton tot 3 miljoen euro. Dat heeft het Sonse elektronicaconcern woensdag bekendgemaakt.


HILVERSUM - Peter Plasman, advocaat van Miljoenenjacht-kandidaat Arrold van den Hurk uit Son, wil Linda de Mol laten oproepen als getuige. 


SON EN BREUGEL - De dames van het BBQ-team 'Op hete kolen' zijn zaterdag de verrassende winnaars geworden van het BBQ-spektakel onder auspiciën van de WBQA (World BBQ Association) in Son en Breugel.


SON EN BREUGEL - Twee historische tanks van de Koninklijke Landmacht maakten zaterdagmiddag een geslaagde proefrit door Son en Breugel. Dit was nodig, omdat de brug over de Groote Beek de zware voertuigen van de Liberation Task Force (LTF) niet kan dragen.

EINDHOVEN - Je ziet ze weer her en der aan de weg staan: van die stalletjes met een bescheiden aanbod van groente, fruit, bloemen, honing of andere overschotten uit eigen tuin. Wat je er meeneemt mag je zelf afrekenen door het geld in het potje te stoppen dat klaar staat.


SON EN BREUGEL - Vrijdagmorgen was de Dommelstraat in Son en Breugel het toneel van een feestelijk straatontbijt. Bewoners wilden met dit ontbijt primair hun blijdschap uiten over het resultaat van een jarenlange lobby voor een verkeersveilige straat. Maar ook zagen ze dit ontbijt als een ludiek protest tegen automobilisten die zich tijdens de spitsuren nog niet aan het inrijverbod houden.


SON EN BREUGEL – Twee historische tanks maken zaterdagmiddag een proefrit door Son en Breugel omdat de voorgenomen route van de tocht van de Liberation Task Force daar moet worden omgeleid. Bij de tocht rijden vanaf 15 september ruim 200 historische voertuigen door Zuid-Oost-Nederland vanwege de viering en herdenking van 70 jaar bevrijding.


SON EN BREUGEL/EINDHOVEN - Een 29-jarige man uit Son en Breugel en een 37-jarige Eindhovense zijn veroordeeld voor koperdiefstal. Het duo stal op 30 april van dit jaar 35 meter aan koperen kabels bij de spoorlijn langs het Zuid-Hollandse dorp Arkel.


 
 
 
MooiSonenBreugel.nl is een activiteit van MooiSites.nl
 
Redactie MooiSonenBreugel.nl
 
Redactie gezocht:

voor info:
DeMooiRooiKrant
Heuvel 17
5491 AC  Sint-Oedenrode
 
 
 
  Copyright © MooiSonenBreugel.nl  |  Disclaimer | Privacy en cookiebeleid | Ontwikkeld door Drie-O