MooiSonenBreugel.nl, zet Son en Breugel op de kaart!
    Zoeken
  Instellen als startpagina
 
 
 

Nieuws

Nieuws uit Son en Breugel

RSS 

EINDHOVEN - Het Bartjens Rekendictee heeft dit jaar een aparte categorie voor leraren van basisscholen. Want het rekenonderwijs kan wel een duwtje in de rug gebruiken.


NUENEN - Het college van B en W van Nuenen blijft bij de afwijzing van de Ruit rond Eindhoven.

SON EN BREUGEL - De commissie over De Ruit in Son en Breugel wordt maandag 27 oktober omgezet in een raadsvergadering. Dat gebeurt op verzoek van Dorpsvisie, Dorpsbelang en PvdA/GroenLinks.


EINDHOVEN - Welke instellingen vanaf 1 januari in Zuidoost-Brabant de specialistische jeugdzorg gaan leveren, blijft nog tot eind november onduidelijk. De 21 gemeenten in de regio die hierin samenwerken, halen de wettelijk voorgeschreven deadline van 1 november niet.


EINDHOVEN - Raadsleden uit vijf gemeenten bereiden gezamenlijk een motie voor over de Ruit. Die zou, eventueel voorzien van lokale nuances, in de vijf gemeenteraden besproken moeten worden. Door samen op te trekken, hopen de initiatiefnemers sterker te staan in hun verzet tegen de aanleg van de weg.


BREUGEL/KELDONK - Een club van 25 stoere deelnemers kwam zondagmiddag aan de start van de mud-race tussen Breugel en Keldonk. Mud-racen is niet ingewikkeld: Je zet een parcours uit over weilanden en door sloten en modderpoelen en stuurt de dappere sporters op pad. 


SON - De volière van woonzorg-centrum Berckenstaete in Son is in de nacht van zaterdag op zondag opengebroken en leeggeroofd.


EINDHOVEN – Gemeenten in Zuidoost-Brabant zijn zelf debet aan de gebrekkige voorbereiding op de nieuwe taken op het gebied van de jeugdzorg. Eindhoven heeft geen gebruikgemaakt van kennis en mensen die beschikbaar waren; in de Kempen ontbrak het bij een proefteam aan regie vanuit de gemeenten. Dit zegt Marja van Heel, directeur Zuidoost van Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant (BJZ). 


BREUGEL – 20 deelnemers hebben zich tot nog toe gemeld voor de Mud Race die zondag om 12.00 uur start bij waterbuffelbedrijf De Stoerderij aan de Van den Elsenstraat 56 in Breugel. Op het boerenbedrijf wordt een kilometer 'gelopen' door de weilanden waar normaal de waterbuffels zich in grote plassen modder ophouden.

SON EN BREUGEL - Son en Breugel is zondag 26 oktober onderwerp van een filmpje in de serie 'Hier moet je zijn' bij RTL4. De omroep maakte onder meer opnamen in Sonniuspark, op de weekmarkt en bij waterbuffelboer Arjen Swinkels in Breugel.


EINDHOVEN - Geduw en getrek met statieven in de mensenmassa bij Glow in Eindhoven; bezoekers van het fotogenieke evenement klagen er vaak over. Speciaal voor amateurfotografen die in alle rust willen fotograferen, houdt het ED op vrijdag 7 november in samenwerking met Glow voor het eerst een exclusieve fotoavond. Er kunnen maximaal 160 mensen meedoen.


SON EN BREUGEL – De nieuwe Media Markt-vestiging op Ekkersrijt in Son en Breugel opent op donderdag 23 oktober de deuren. Vanaf 7.00 uur is er die dag een nog nader bekend te maken programma.


SON EN BREUGEL - John Carp, zo'n beetje 'mister Stuit de Ruit', uit Son en Breugel, gaat de aanleg van de door hem verfoeide weg niet meer meemaken. De natuurliefhebber overleed maandag op 75-jarige leeftijd plotseling aan een hartaanval. 


NEDERWETTEN - Veel belanghebbenden hebben zich dinsdagavond laten voorlichten door de provincie over de Ruit.


SON EN BREUGEL - Een 66-jarige medewerker van Van Eck Bedrijfshygiëne in Son en Breugel is dinsdagmiddag zwaargewond geraakt, toen hij op het bedrijfsterrein aan de Sonniuswijk van een vrachtwagen viel.

SON EN BREUGEL - "Kijk", zegt Martin van Acht, directeur van high-tech onderneming Tegema, "dit wordt allemaal in onze regio bedacht." 


EINDHOVEN - Sioux neemt CCM over. Door de krachtenbundeling ontstaat het 'grootste onafhankelijke technische systeemhuis voor de Benelux'. Dat heben de twee bedrijven dinsdag bekendgemaakt.


DEN BOSCH - De Brabantse jeugd blijft te zwaar en beweegt nog steeds te weinig. Bijna één op de tien kinderen draagt teveel kilo’s met zich mee. Twee procent heeft ernstig overgewicht. Dat blijkt uit de jeugdenquête van GGD Hart voor Brabant waaraan 12.000 ouders deelnamen. 


SON EN BREUGEL – Ruim 200 kinderen van basisscholen in Son en Breugel doen dinsdag mee aan Roefeldag. Ze snuffelen bij zo'n 40 bedrijven en instellingen.


EINDHOVEN/DRESDEN - Enig idee welke drie priemgetallen na vermenigvuldiging het getal 278.353.657 opleveren? 


 
 
 
MooiSonenBreugel.nl is een activiteit van MooiSites.nl
 
Redactie MooiSonenBreugel.nl
 
Redactie gezocht:

voor info:
DeMooiRooiKrant
Heuvel 17
5491 AC  Sint-Oedenrode
 
 
 
  Copyright © MooiSonenBreugel.nl  |  Disclaimer | Privacy en cookiebeleid | Ontwikkeld door Drie-O