MooiSonenBreugel.nl, zet Son en Breugel op de kaart!
    Zoeken
  Instellen als startpagina
 
 
 

Nieuws

Nieuws uit Son en Breugel

RSS 

SON EN BREUGEL - Woongroep Brink 19 op Zonhove zorgt zelf voor een buitenverblijf in de vorm van een eigen tuin.


SON EN BREUGEL - Handhaven bij de passantenhaven als er iets gebeurt dat niet – of nog niet – mag.

EINDHOVEN/HELMOND - In Nederland is officieel sprake van een hittegolf. Dat meldt het KNMI zaterdag. Tropische temperaturen waren er al sinds dinsdag maar zaterdag om 11.17 uur was de hittegolf echt een feit. Toen werd in De Bilt de 30 graden gehaald. Van een hittegolf is sprake als de maximumtemperatuur vijf opeenvolgende dagen 25 graden of hoger ligt, waarvan drie dagen 30 graden of meer. De laatste hittegolf in Nederland was bijna twee jaar geleden: tussen 21 en 27 juli 2013.

 


EINDHOVEN - Brabantse werkgevers halen uit naar de provincie na het opstellen van een strenge natuurnorm. Daardoor wordt het voor bedrijven rond natuurgebieden bijna onmogelijk om uit te breiden. Dat zegt de Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) na bestudering van de nieuwe regel.


EINDHOVEN - Hoe warm is het nu in uw eigen woonplaats of juist op een plek waar u naar toe gaat? Kijk dan op onderstaande kaart. De temperaturen zijn gebaseerd op de waarnemingen van particuliere weerstations.


EINDHOVEN – In zuidelijke delen van Noord-Brabant kan donderdag ernstige smog ontstaan. In andere gebieden van Brabant, Gelderland en Utrecht kan ook smog ontstaan, maar dan in mindere mate.


EINDHOVEN/HELMOND - Grote verwarring door een nieuwe natuurnorm bij de provincie: voor een deel van de bedrijven rond De Peel is het sinds woensdag bijna onmogelijk geworden om te groeien.


SON EN BREUGEL - Elke keer dat er in de zaal van het Sonse café De Zwaan tussen 23.00 en 7.00 uur versterkte muziek te horen is, kost dat eigenaar Bert-Jan Leermakers 2.500 euro. Die dwangsom heeft het college van B en W opgelegd aan het Sonse horecabedrijf om op deze manier te handhaven op de geluidsoverlast.

EINDHOVEN - Bedrijven in Zuidoost-Brabant die stikstof produceren in de buurt van natuurgebieden mogen sinds middernacht niet zomaar meer uitbreiden. De provincie stelde plotseling strenge regels in werking.


EINDHOVEN - Veel basisscholen in de regio Eindhoven/Helmond nemen de komende dagen maatregelen, voor als het kwik boven de 35 graden Celcius uit zal komen.


DEN BOSCH - Dertig maanden cel, dat eiste het OM dinsdag tegen een inwoner van Breugel voor het dronken veroorzaken van een dodelijk ongeluk in januari dit jaar in Nuenen. De wagen van de man reed frontaal op een Peugeotje waarin een 83-jarige man uit Nuenen zat.


SON EN BREUGEL - Bewoners van appartementencomplex De Kapteyn in Son maken zich zorgen over de nieuwe passantenhaven.

EINDHOVEN - Stijgt bij u ook de Tour de France-koorts? Zaterdag start in Utrecht de 101e Tour de France. Vanaf dinsdag 30 juni tot vrijdag 3 juli 17.00 uur is het via ed.nl/lezerstour mogelijk om u in te schrijven voor de ED Lezerstour.


EINDHOVEN/HELMOND - Om de stijgende winkelleegstand tegen te gaan, komen er strikte regels voor nieuwe detailhandel. Regiobestuurders in Zuidoost-Brabant hebben hierover samen afspraken gemaakt waaraan de 21 gemeenten zich straks moeten houden. De provincie gaat toezien op de naleving.


SON - Geen twintigduizend bezoekers die losgaan op dancemuziek. Geen lange line-up met topartiesten en geen strand met water als decor. Wel kregen de bewoners van SWZ Zorg zaterdag een topdag waar ze zelf aan mochten meehelpen. Met als afsluiting een eigen variant van Extrema Outdoor.


SON EN BREUGEL – Bezoekers van muziekfestival Extrema Outdoor laten zaterdag 27 juni bij SWZ Zorg in Son bewoners met een verstandelijke beperking proeven van de festivalsfeer. Tijdens een mini-Extrema Outdoor gaan de vrijwilligers met hen dansen, muziek maken, knutselen en koken.

EINDHOVEN - Per 1 juli zullen weggebruikers op gemeentelijke, kleinere wegen vaker worden gecontroleerd op hun snelheid. Dat werd eerder deze week bekendgemaakt.


EINDHOVEN/HELMOND - Raadsleden eisen meer invloed op de regionale samenwerking. Ze vinden dat ze nu veel te weinig grip hebben op wat burgemeesters en wethouders van de 21 regiogemeenten samen afspreken.


EINDHOVEN - Weggebruikers zullen vaker op gemeentelijke, kleinere wegen en minder vaak op provinciale wegen worden gecontroleerd op hun snelheid. Dat maakte de stuurgroep Verkeer, met daarin het Openbaar Ministerie, politie en gemeenten, woensdag bekend.


EINDHOVEN - De zomervakantie nadert met rasse schreden, en veel vakantievierders hebben een reis geboekt naar binnen- of buitenland. Er zijn ook veel mensen die  - om diverse redenen -  niet op vakantie gaan en in plaats daarvan leuke, niet al te dure, uitstapjes maken. Het ED is op zoek naar tips om 'Leuk voor weinig'  een dagje weg te gaan. 


 
 
 
MooiSonenBreugel.nl is een activiteit van MooiSites.nl
 
Redactie MooiSonenBreugel.nl
 
De MooiKrant Media BV
Heuvel 17
5492 AC Sint-Oedenrode
tel 0413-479322
info@mooirooi.nl
 
 
 
  Copyright © MooiSonenBreugel.nl  |  Disclaimer | Privacy en cookiebeleid | Ontwikkeld door Drie-O