MooiSonenBreugel.nl, zet Son en Breugel op de kaart!
    Zoeken
  Instellen als startpagina
 
 
 

Nieuws

Nieuws uit Son en Breugel

RSS 
SON EN BREUGEL - Basisschool De Sonnewijzer in Son en Breugel kan gaan werken aan de nieuwbouwplannen.

SON EN BREUGEL - De vraag of de zittende wethouders nog een integriteitstoets moeten doen, verdeelt de politiek in Son en Breugel.


SON EN BREUGEL - De reactie van Son en Breugel op de bezuinigingen op de regionale brandweer wordt aangescherpt. Kees Vortman (VVD) verwoordde het gevoelen van alle partijen toen hij sprak van 'een ordinaire bezuinigingsoperatie, terwijl de veiligheid voorop moet staan'.


GELDROP/GERWEN/SON - In panden in Geldrop, Gerwen en Son heeft de politie dinsdag 3 hennepkwekerijen opgerold. Twee mensen zijn opgepakt.


SON EN BREUGEL - Son en Breugel heeft het integriteitsbeleid redelijk op orde. Al kan er nog vooral aan de kant van de bewustwording bij ambtenaren en politici het nodige gedaan worden door de kwestie regelmatig bespreekbaar te maken.


SON EN BREUGEL - Ook Son en Breugel heeft sinds kort een cliëntenondersteuner, in de persoon van Josje van de Molengraft.
SON EN BREUGEL - Feitelijk mag de kruising Nieuwstraat-Boslaan in Son en Breugel dan wel veilig zijn.
SON EN BREUGEL - Het aantal woninginbraken in en bij het centrum van Son en Breugel is afgelopen maanden flink gestegen.
SON - Neways heeft omzet en winst in 2014 zien stijgen dankzij de overname van de Duitse BuS Group in juli.

EINDHOVEN - Er komt een onderzoek naar nieuwe bestuursvormen in de regio. Daarmee moet de slagkracht van het regiobestuur worden vergroot. Samen met het ministerie van Binnenlandse Zaken wil de provincie dat innovatieve vormen worden bedacht om gemeenten en regio's goed te kunnen besturen.


SON EN BREUGEL – Stichting het Cuypersgenootschap probeert via de rechtbank in Den Bosch de sloop van de voormalige Petrus' Bandenkerk in Son te voorkomen. De landelijke monumentenorganisatie heeft bij de rechtbank beroep aangetekend tegen het besluit van de gemeente om het gebouw aan het Kerkplein niet aan te wijzen tot gemeentelijk monument. De kerk uit 1960 heeft een aanzienlijke architectuurhistorische en cultuurhistorische waarde, stelt de stichting.

NIJMEGEN - Het kloosterleven in Nederland en België loopt op zijn laatste benen. Het ene na het andere klooster sluit. Samen met onze lezers willen wij persoonlijke ervaringen en verhalen verzamelen over nonnen die jarenlang een fundament waren van onze samenleving.


BREUGEL - Voor bijna 46.500 euro aan fitness- en speeltoestellen plaatst de gemeente binnenkort in Breugel.

EINDHOVEN - Het grootste deel van de inwoners van een dorp zet zich in voor hun gemeente of vereniging. En de identiteit van een dorp wordt vooral bepaald door de mensen die er wonen. Dat blijkt uit de ED-enquête 'Leven in het Dorp van Nu' die door zo'n 900 mensen is ingevuld.


SON EN BREUGEL - Voorkomen dat het verkeer op bedrijventerrein Ekkersrijt vastloopt. Daarvoor moet er een extra ontsluiting komen voor het oostelijk deel. Dat gaat waarschijnlijk richting Verlengde Kennedylaan.


SON EN BREUGEL – De kermis leverde de gemeente Son en Breugel vorig jaar ruim 9200 euro meer op dan het feest kost. In een artikel in deze krant in november stond dat de gemeente 30.000 euro bijlegt.
EINDHOVEN - Nina van Schijndel uit Sint-Oedenrode is de winnares van de verkiezing van ED Baby, de Leukste.

SON - Beton Son B.V. is failliet verklaard. Het bankroet van de vennootschap dupeert oud-werknemers die een ontslagvergoeding tegoed hadden, vrezen de vakbonden De Unie en FNV.


SON EN BREUGEL - De 30 koopwoningen in het project Sonse Hout in Sonniuspark Son en Breugel gaan donderdag in de verkoop. Er zijn veel verschillende types, waardoor de prijs uiteenloopt van 195.000 euro voor een rijtjeswoning tot 399.000 euro voor een vrijstaand huis.


BREUGEL - Het ED staat even stil bij opvallende zaken in de openbare ruimte. Een kunstwerk, een bermmonumentje, rotondekunst, een eenzaam kruis... Vandaag deel 5: het monument voor de vermoorde Cindy van Leeuwaarden uit Eindhoven.


 
 
 
MooiSonenBreugel.nl is een activiteit van MooiSites.nl
 
Redactie MooiSonenBreugel.nl
 
Redactie gezocht:

voor info:
DeMooiRooiKrant
Heuvel 17
5491 AC  Sint-Oedenrode
 
 
 
  Copyright © MooiSonenBreugel.nl  |  Disclaimer | Privacy en cookiebeleid | Ontwikkeld door Drie-O