MooiSonenBreugel.nl, zet Son en Breugel op de kaart!
    Zoeken
  Instellen als startpagina
 
 
 

Nieuws

Nieuws uit Son en Breugel

RSS 
EINDHOVEN - Gemeenteraadsleden uit de regio voelen er erg weinig voor om mee te betalen aan het in stand houden van Eindhovense voorzieningen als de ijsbaan en het Muziekgebouw.
SON EN BREUGEL - De Sonse seniorentoneelgroep Van Ouds speelt op vrijdag 29 en zaterdag 30 mei de komedie Het is maar tijdelijk in het Vestzaktheater in Son. Het plattelandsblijspel vertelt over twee zeventigjarige boertjes die een hardgrondige hekel aan elkaar hebben en zijn geruïneerd door een brand.

SON EN BREUGEL - De tuinen van Swinkels-Gruithuijzen Hoveniers in Son en Breugel zijn op zondag 31 mei het decor voor de Sfeervol Buitenleven Inspiratiebeurs. 


EINDHOVEN - Heeft u iets gekocht wat al heel snel kapot ging en komt de winkelier niet over de brug met een regeling? Voldoet een dienst niet aan uw verwachtingen, bent u gedupeerd door een faillissement of heeft u een ander consumentenprobleem? Laat dit weten aan de redactie van het Eindhovens Dagblad!


REGIO - Na de stress van de eindexamens breekt er rond deze tijd een andere periode aan voor eindexamenleerlingen. Ga ik naar het galafeest en wat trek ik dan aan? Stap ik achter op een motor of toch in een limousine? Of regelen we het feestje zelf, gewoon met een club vrienden?


BREUGEL - Tientallen leerlingen van de nieuwe basisschool De Stokland tillen deze woensdag samen het raamwerk van de te bouwen piramide op. 


SON EN BREUGEL - De twee coalitiepartijen Dorpsvisie en Dorpsbelang in Son en Breugel nemen afstand van het standpunt van het college van B en W over een eventuele fusie met Nuenen. Dat maken zij in een gezamenlijk persbericht bekend.


EINDHOVEN - Schuldhulpverleners en kantonrechters die schuldenbewinden instellen en controleren, hebben het drukker dan ooit. Bij de rechtbank Oost-Brabant staan inmiddels maar liefst 36.000 mensen onder bewind, een groot deel daarvan vanwege hun schulden.


EINDHOVEN - Het Eindhovens Dagblad is vanaf dinsdag op een paar onderdelen vernieuwd. Een duidelijkere krant, maar meteen ook een dikkere krant. Een frissere krant ook, in keuze en in opmaak.


EINDHOVEN - In Nuenen reageert de politiek verrast op het voornemen van Son en Breugel om te fuseren met Nuenen. Niet iedereen wil echter al inhoudelijk op de kwestie ingaan.

SON EN BREUGEL – De tuinen van Swinkels- Gruithuijzen Hoveniers in Son en Breugel zijn op zondag 31 mei het decor voor de Sfeervol Buitenleven Inspiratiebeurs. Bedrijven uit de regio laten er van 10.00 tot 16.00 uur zien wat ze te bieden hebben voor een mooie tuin waarin het goed toeven is.


SON - Een auto en een busje zijn zaterdagavond rond 22.30 uur tegen elkaar gebotst bij het wisselen van rijstrook en vervolgens allebei in een sloot terecht gekomen.

SON - Kunst, muziek en bijzondere producten zijn zondag 24 mei de ingrediënten van de voorjaarsactiviteit in galerie Dejavu in Son. De galerie op Peellaan 40 is vanaf 13.30 uur open en de entree is gratis.


SON EN BREUGEL - De gemeente Son en Breugel wil fuseren met de gemeente Nuenen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders vrijdag bekendgemaakt.


Het ED is op zoek naar mensen die iets willen vertellen over de wensen voor hun uitvaart.  Regelt u uw uitvaart zelf  en waar loopt u tegenaan? Of laat u liever iemand anders uw uitvaart regelen? Wilt u dit met ons delen? 


EINDHOVEN - Het nieuwe pgb-betalingssysteem verloopt nog steeds niet goed. Veel organisaties, instellingen en cliënten ervaren problemen rondom de uitbetaling van pgb's. Declaraties worden vaak te laat uitbetaald door de Sociale verzekeringsbank. 


SON EN BREUGEL - Nu de Ruit om Eindhoven niet doorgaat, dringt de gemeente Son en Breugel er bij de provincie op aan dat bedrijventerrein Ekkersrijt toch een tweede aansluiting krijgt op de A50. Die was voorzien in het nieuwe knooppunt dat de A50 met de Ruit zou verbinden.


EINDHOVEN/HELMOND - Buurtpreventieprojecten schieten als paddenstoelen uit de grond. In steeds meer wijken in Helmond en Eindhoven gaan teams van bewoners bij toerbeurt op pad om te controleren of alles veilig is. En niet zonder succes.


EINDHOVEN - Betrokken ondernemers zijn ontevreden over het Natuurpoortenproject van de provincie Brabant. Van een afgesproken marketingstrategie is bar weinig terechtgekomen, klagen ondernemers die bij de Natuurpoorten met een horecagelegenheid uitbaten.


EINDHOVEN - Het is vooralsnog onzeker of de regio gaat bijdragen aan het noodlijdende IJssportcentrum in Eindhoven. De SP-fractie in de Eindhovense gemeenteraad deed deze week een oproep aan bedrijfsleven en regiogemeenten om in de buidel te tasten, zodat de kunstijsbaan open kan blijven.


 
 
 
MooiSonenBreugel.nl is een activiteit van MooiSites.nl
 
Redactie MooiSonenBreugel.nl
 
Redactie gezocht:

voor info:
DeMooiRooiKrant
Heuvel 17
5491 AC  Sint-Oedenrode
 
 
 
  Copyright © MooiSonenBreugel.nl  |  Disclaimer | Privacy en cookiebeleid | Ontwikkeld door Drie-O