MooiSonenBreugel.nl, zet Son en Breugel op de kaart!
    Zoeken
  Instellen als startpagina
 
 
 

Nieuws

Nieuws uit Son en Breugel

RSS 

EINDHOVEN - Het tiende Bartjens Rekendictee, de cijfermatige tegenhanger van het Groot Dictee van de Nederlandse Taal, staat voor de deur. Vanaf 1 oktober staat de voorronde online op deze site, waarmee elke Nederlander kan proberen zich te kwalificeren voor de landelijke finale op 21 november in Zwolle.

 


SON EN BREUGEL - Ook de samenwerking met de Dommelvalleigemeenten moet opnieuw bekeken worden als de (bestuurlijke) toekomst van Son en Breugel ter discussie staat.
SON EN BREUGEL - Overal in het centrum van Son en Breugel liggen de zakken aan de straat.
SON EN BREUGEL/EINDHOVEN - Een man (23) en twee vrouwen (30 en 31) zijn zaterdagmiddag aangehouden omdat ze karrenvol goederen uit een supermarkt aan de Nieuwstraat in Son hadden gestolen. Een getuige had rond 15.30 uur gezien dat een man en twee vrouwen met twee karren spullen via de ingang de winkel uitreden.

SON (ANP) - CDA'er Wim van de Donk wil nog een termijn commissaris van de Koning in Noord-Brabant blijven.


EINDHOVEN - Op zaterdag 4 oktober is het Werelddierendag en net als vorig jaar willen we daar uitgebreid bij stilstaan door u en uw dier op de site van het ED en op de pagina's Mijn ED in de krant in beeld te brengen.


DEN BOSCH – De provincie Noord-Brabant trekt 18 miljoen euro extra uit voor voortzetting van de regeling voor sloop van oude stallen op het platteland.
DEN HAAG/SON - De gemeente Son en Breugel heeft serieuze gesprekken gevoerd met de eigenaren over de aankoop van de woning op de hoek Torenstraat/Kerkstraat. Daarmee zou de gemeente een einde kunnen maken aan de stroom procedures die de bewoners voeren tegen evenementen op het Kerkplein. Dat bleek donderdag in Den Haag bij de Raad van State.

EINDHOVEN - De vier seksfilmpjes waarop jonge meisjes uit de regio te zien zijn en die circuleren op diverse scholen, waaronder in Bladel, Geldrop én Eindhoven, staan niet op zichzelf. Het Meldpunt Kinderporno spreekt van een groeiende trend.


SON EN BREUGEL - Het werk aan het tweede deel van de 'wandelboulevard' op Meubelplein Ekkersrijt is begonnen. De gemeente Son en Breugel trekt nu de nieuwe stoep door tot aan de panden van Van de Loo/MediaMarkt.


EINDHOVEN - Met een jaarlijkse oogst van duizenden inzendingen is het uitgegroeid tot een van de succesvolste nevenactiviteiten van lichtkunstfestival Glow: de fotowedstrijd van het ED. Dit jaar wil het ED de activiteiten rondom Glow uitbreiden met een masterclass fotografie. 


SON EN BREUGEL – Visplas Ekkersweijer in Son en Breugel is afgesloten 'uit milieuoverwegingen' door de eigenaar.

EINDHOVEN/HELMOND - Het aantal uitvaarten voor rekening van gemeenten lijkt dit jaar fors te dalen in Zuidoost-Brabant. Dat blijkt uit een rondgang langs de grootste gemeenten in de streek.


EINDHOVEN - Aangekondigd als een 'alternatief voor De Ruit', beloofde het onderzoek van regiobestuur SRE een welkome nieuwe draai te geven aan de voortslepende discussie over het omstreden project. De provincie wil een nieuwe weg aanleggen tussen Eindhoven en Laarbeek, langs het Wilhelminakanaal en door het Dommeldal.

DEN BOSCH - De natuur krijgt in Brabant ruim baan, maar daar hoort ook een rouwrand bij. Jaarlijks sneuvelen vooral honderden reeën op de Brabantse wegen.


EINDHOVEN - Voedselbanken in de regio worden door de Russische boycot van Nederlandse groenten en fruit overspoeld met appels en peren. De vraag is voor hoe lang.


SON EN BREUGEL - Om vijf uur woensdagochtend begon de Pantsergenie uit Oirschot aan het uitrollen van de baileybrug over het Wilhelminakanaal in Son. Toen al stonden tientallen belangstellenden langs de kant.


SON EN BREUGEL - Maandagochtend startte de Pantsergenie uit Oirschot met het bouwen van de baileybrug bij het Wilhelminakanaal in Son en Breugel. Nadat alle bouwelementen en benodigdheden waren uitgeladen, konden de manschappen met de voorbereidende werkzaamheden beginnen.
SON - Een levend bewijs dat initiatieven als Groeiversneller voor bedrijven werken is Alligator Plastics. Sinds 2010 draait het Sonse spuitgietbedrijf, dat complexe kunststof onderdelen produceert, mee met dit programma van het ministerie van Economische Zaken.
SON EN BREUGEL - Uitgever Jan Burgers van het weekblad Forum in Son en Breugel voelt zich gepaseerd door de gemeente.
 
 
 
MooiSonenBreugel.nl is een activiteit van MooiSites.nl
 
Redactie MooiSonenBreugel.nl
 
Redactie gezocht:

voor info:
DeMooiRooiKrant
Heuvel 17
5491 AC  Sint-Oedenrode
 
 
 
  Copyright © MooiSonenBreugel.nl  |  Disclaimer | Privacy en cookiebeleid | Ontwikkeld door Drie-O