MooiSonenBreugel.nl, zet Son en Breugel op de kaart!
    Zoeken
  Instellen als startpagina
 
 
 

Nieuws

Nieuws uit Son en Breugel

RSS 

SON EN BREUGEL - De voltallige gemeenteraad van Son en Breugel is akkoord met het nieuwe evenementenplan van Son en Breugel. Dat moest worden opgesteld van de Raad van State omdat in het vorige plan te weinig rekening werd gehouden met omwonenden. 


SON EN BREUGEL - Son en Breugel is over het algemeen een net dorp waar het gaat om criminaliteit, zowel nu als in het verleden. Dat zegt criminoloog Klaas de Graaff. Hij voerde tijdens zijn lezing voor de Heemkundekring Son en Breugel (HKK) in La Sonnerie het publiek mee over de tijdlijn vanaf ongeveer 1900 tot heden.


SON EN BREUGEL - De bouw van woningen op het Hiva-terrein in Son en Breugel is een stap dichterbij gekomen. De gemeente verwacht nu dat in de tweede helft van 2016 de schop in de grond kan.


SON EN BREUGEL - Een motie om zittende wethouders in Son en Breugel alsnog op integriteit te testen kreeg geen meerderheid in de raad. Al ruim een jaar wordt er in de gemeente Son en Breugel gediscussieerd over het integriteitsbeleid.
SON EN BREUGEL - De brug naar het parkeerterrein van basisschool De Ruimte in Son en Breugel wordt toch in april al aangelegd.
SON EN BREUGEL – 23 bouwkavels van 450 tot 550 m2 geeft de gemeente Son en Breugel vrij voor verkoop.
MIERLO - Het ED staat even stil bij opvallende zaken in de openbare ruimte.
SON EN BREUGEL – De gemeenschap en de politiek in Son en Breugel zijn nu aan de beurt om hun zegje te doen over het Kerkplein en het centrum.

NUENEN - Om als oudere comfortabel in het eigen huis te blijven wonen zijn vaak aanpassingen nodig. Het Nuenense bedrijf Puntzorg helpt, ook als mensen zich geen nieuwe producten kunnen veroorloven.


SON EN BREUGEL - Een 24-jarige vrouw uit het Duitse Duisburg is dinsdagmiddag opgepakt voor de mishandeling van een even oude vrouw uit Helmond. De twee vrouwen hadden zaterdag 10 januari ruzie gekregen in een café aan de Stratumsedijk in Eindhoven.
SON EN BREUGEL - In haar streven om afval meer en beter te scheiden heeft Son en Breugel weer een stapje voorwaarts gezet.
SON EN BREUGEL - De stichting Sun in Ghana houdt woensdag 8 april een benefietdiner met live djembémuziek door de Eindhovense groep YOLO-percussie. Sun in Ghana zet zich in voor mensen met een psychiatrische aandoening in het zuiden van Ghana.

SON - Smit Ovens in Son maakt een doorstart. De failliete fabrikant van machines voor zonnepanelen gaat verder onder de naam Smit Thermal Solutions.


SON EN BREUGEL - Het bruggetje dat de Honingbij moet verbinden met het parkeerterrein van basisschool De Ruimte in Son en Breugel komt waarschijnlijk niet meer voor de zomer. De gemeente heeft wat problemen met de productie van de brug en ook de procedure heeft meer tijd gekost dan verwacht. Dat heeft burgemeester Hans Gaillard gezegd.

EINDHOVEN - Waar zijn al die luid roepende tegenstanders van de Ruit gebleven? In de provinciale verkiezingsuitslag zijn zij nauwelijks terug te vinden.


DEN BOSCH - Lang was het spannend welke partij de grootste zou worden, maar in de nacht van woensdag op donderdag trok de VVD uiteindelijk aan het langste eind. Brabant kan de komende vier jaar opnieuw door VVD, CDA en SP bestuurd worden, maar de basis onder die samenwerking is wel smaller geworden. De opkomst was dramatisch laag: 43,6 procent.


RIJSWIJK (ANP) - De Partij van de Arbeid heeft woensdag in alle 393 gemeenten verloren. Het beste resultaat boekte de partij op Urk, waar de sociaaldemocraten het verlies beperkt hielden tot een min van 0,2 procent. Dat blijkt uit de cijfers van de ANP Verkiezingsdienst.

DEN BOSCH - De aanleg van de Ruit, de verbinding van Eindhoven naar de N279, lijkt na de verkiezingen van woensdag verder weg dan ooit. De partijen in Provinciale Staten die vóór aanleg zijn, VVD, CDA en PVV, staan nu tegenover een versterkte waaier van partijen die de aanleg afwijzen.


NIJMEGEN - Wat is de verkiezingsuitslag in uw gemeente? Bekijk alle resultaten op de kaart.


 
 
 
MooiSonenBreugel.nl is een activiteit van MooiSites.nl
 
Redactie MooiSonenBreugel.nl
 
Redactie gezocht:

voor info:
DeMooiRooiKrant
Heuvel 17
5491 AC  Sint-Oedenrode
 
 
 
  Copyright © MooiSonenBreugel.nl  |  Disclaimer | Privacy en cookiebeleid | Ontwikkeld door Drie-O