MooiSonenBreugel.nl, zet Son en Breugel op de kaart!
    Zoeken
  Instellen als startpagina
 
 
 

NieuwsNieuws uit Son en Breugel

RSS 

SON - Bij een eenzijdige aanrijding op de A50 (Eindhoven richting Oss) op afrit Ekkersrijt is een gewonde gevallen. Dat gebeurde dinsdagochtend iets na 6.30 uur. De zwaar beschadigde vangrail is vervangen. De afrit is rond 13 uur weer opengegaan. 


SON - Het Sonse Towerfestival - met dit jaar als thema Goud van Oud - vindt zondag 13 september plaats op het parkeerterrein naast de kerk en het Vestzaktheater.


SON EN BREUGEL - D66'er uit Son en Breugel trekt kar voor instellen jeugdgemeenteraad én benoeming jeugdburgemeester. Om kinderen en jongeren meer te betrekken bij het bestuur van het dorp, zou Steven Elders graag zien dat er een jeugdgemeenteraad komt in Son en Breugel.


SON – De kiosk op het Kerkplein in Son is op zondag 9 augustus het podium voor pianist Leo Willemen.

EINDHOVEN - Het Van Abbemuseum en de Design Academy Eindhoven vragen om waardevolle objecten van inwoners uit de regio; die maken onderdeel uit van de 'Thing Nothing' tijdens de Dutch Design Week 2015


EINDHOVEN/HELMOND - Wie vanaf volgend jaar in de regio een betaalbaar huurhuis zoekt, hoeft nog maar één website uit te pluizen. Daarop komen alle sociale woningen te staan die in negen gemeenten beschikbaar zijn. Daarnaast wordt gewerkt aan één regeling om te bepalen wie in nood voorrang krijgt bij toewijzing.


SON - Softwarebedrijf Sofon uit Son heeft een contract afgesloten met Lips Drunen Metaalbedrijf (LDM). Dat heeft Sofon woensdag bekendgemaakt. Het bedrijf gaat verkoopondersteunende software leveren die wordt geïntegreerd in de proces- en productiesystemen van LDM.


EINDHOVEN - Brabantse ouderen schakelen steeds vaker de hulp in van onafhankelijke cliëntondersteuners. In totaal zijn er sinds het begin van dit jaar ruim zestig mensen opgeleid en gecertificeerd.


SON - Juliette Klein Hesselink (17) uit Son, leerlinge van het Lorentz Casimir Lyceum, vliegt woensdag voor een internationaal scholarship naar Boston. Tien dagen lang gaat ze met 120 andere meisjes tussen 15 en 19 jaar uit 27 landen aan de slag. Lezingen en workshops, over de positie van de vrouw in verschillende culturen. En over leiderschap.


EINDHOVEN - Cees van de Schoot uit Oirschot heeft de ED Lezerstour gewonnen. Hij was de sterkste van de bijna 2.000 deelnemers aan het Tourspel van deze krant. De afgelopen weken waren op de site van het ED de prestaties van de samengestelde wielerploegen van de deelnemers te volgen. Bij deze de eindscore.


EINDHOVEN - Staatsbosbeheer vraagt mensen de komende dagen niet de bossen in te gaan. Na de zomerstorm van zaterdag is de situatie in de bossen zeer gevaarlijk. 


SON EN BREUGEL - Om te kunnen vissen moeten hengelsportliefhebbers rond de Sonse plas Ekkersweijer al enige tijd hekken aan de kant schuiven.


SON EN BREUGEL/'s-HERTOGENBOSCH - De provincie had in november geen omgevingsvergunning voor een asfaltberg mogen verlenen aan het bedrijf Jansen BV in Son en Breugel.


EINDHOVEN - De gemeente Eindhoven moet het voortouw nemen in een ultieme poging om draagvlak te krijgen in de regio voor de groeiplannen van Eindhoven Airport. 


EINDHOVEN - Het advies van Hans Alders over de groei van Eindhoven Airport heeft onvoldoende draagvlak. Dat vinden de fractiespecialisten van PvdA, CDA, D66 en SP, goed voor een meerderheid in de Tweede Kamer.


EINDHOVEN - 'Het strand was te zanderig. We moesten alles opruimen toen we in onze kamer terugkwamen,'' zo klaagde een vakantieganger bij reisorganisatie Thomas Cook. Sommige mensen zijn nooit tevreden. Maar je kunt natuurlijk ook een gegronde klacht hebben over je vakantie.


HELMOND/EINDHOVEN - De berichten over een forse toename van de eikenprocessierups in Nederland zorgen voor weinig onrust in de gemeentehuizen in Zuidoost-Brabant.


EINDHOVEN/HELMOND - De kosten voor jeugdhulp zullen voor dit jaar veel hoger uitkomen dan het budget dat in de begrotingen is opgenomen.

SON - De brandweer is dinsdagmiddag tweemaal moeten uitrukken om een stier en later een kalf uit de Dommel te halen. Beide dieren waren in het water gevallen. 
 


 
 
 
MooiSonenBreugel.nl is een activiteit van MooiSites.nl
 
Redactie MooiSonenBreugel.nl
 
De MooiKrant Media BV
Heuvel 17
5492 AC Sint-Oedenrode
tel 0413-479322
info@mooirooi.nl
 
 
 
  Copyright © MooiSonenBreugel.nl  |  Disclaimer | Privacy en cookiebeleid | Ontwikkeld door Drie-O