MooiSonenBreugel.nl, zet Son en Breugel op de kaart!
    Zoeken
  Instellen als startpagina
 
 
 

Nieuws

Nieuws uit Son en Breugel

RSS 
SON EN BREUGEL - De nieuwe parkeerverbodszone op Ekkersrijt is ingegaan.

DEN HAAG – De Tweede Kamer betaalt definitief niet mee aan de Ruit om Eindhoven. Het gereserveerde bedrag van 271 miljoen euro gaat naar versnelde verbreding van de A67 en A58. Daartoe besloot het parlement donderdagavond. Er stemden 82 kamerleden voor dit plan, 60 mensen waren tegen.


SON EN BREUGEL - Woningcorporatie Thuis gaat een plan maken voor veertien tot negentien woningen aan de Oranjetip in Son en Breugel.

EINDHOVEN - Van luizenmoeder en creamiddagen tot lessen Frans en het opknappen van de speeltuin. Basisscholen kunnen bijna niet zonder de hulp van ouders. Tegelijkertijd hebben die ouders het vaak al zo druk met het combineren van werk en zorg voor hun kinderen. Het Eindhovens Dagblad wil graag weten hoe ouders aankijken tegen het helpen op school. 


GELDROP-MIERLO - De fracties van D66, GroenLinks, VVD, Dielis, DGG, DPM in de raad in Geldrop-Mierlo willen snel praten met de collega's in Nuenen en Son en Breugel. Ze schrijven in een brief dat ze duidelijk willen maken dat ze het samenwerkingsproces in Dommelvallei niet stop willen zetten.

SON EN BREUGEL - Het had wat voeten in de aarde, maar eindelijk kwam er groen licht uit Den Bosch. Scouting Dutmella in Son en Breugel mag een nieuwe blokhut bouwen in de bossen bij de Bestseweg.


DEN HAAG/SON - Het bestemmingsplan Evenementen van de gemeente Son en Breugel rammelt zo hard dat de Raad van State niets anders kon doen dan er een streep door te zetten.

EINDHOVEN - Twee mannen uit Eindhoven en Mariahout (beiden 47 jaar) zijn dinsdagochtend aangehouden voor het bezit van grote hoeveelheden drugschemicaliën. De drugsgrondstoffen werden vorige week op verschillende plekken in Brabant gevonden tijdens een grote actie tegen de georganiseerde misdaad in het zuiden. 


BREUGEL - Diesel moet vrij! Dat is kort samengevat de inhoud van een petitie op internet om rottweiler van de familie Meijer uit Breugel weer thuis te krijgen.

EINDHOVEN - De komende jaren gaat de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost de broekriem flink aantrekken. Er wordt ruim bezuinigd, met name op personele kosten en voertuigen.


REGIO - De in Spanje zeer populaire racketsport padel probeert in Nederland voet aan de grond te krijgen. Ook in Zuidoost-Brabant.


SON EN BREUGEL - Drempels in de Boslaan en Wilhelminalaan in Son en Breugel moeten de snelheid uit het verkeer halen.

EINDHOVEN - Spannende tijden voor de Veiligheidsregio Zuidoost-Brabant (VRBZO). Binnen een maand wordt duidelijk hoe 4,8 miljoen euro op een begroting van 42 miljoen wordt bezuinigd. Op 11 december beslist het dagelijks bestuur over de Toekomstvisie Brandweerzorg. In de maanden daarna wordt het oordeel van de 21 gemeenteraden gevraagd, zodat in maart 2015 het plan kan worden vastgesteld.


SON EN BREUGEL - De nieuwe faciliteit in de dagbestedingsruimte op het terrein van SWE/Zonhove is zaterdag geopend.


EINDHOVEN - Marieke Rutten werkt veel met gezinnen waar signalen zijn van verwaarlozing of mishandeling van kinderen. Tegenwoordig pakt ze de situaties net even wat anders aan dan in het verleden. Signs of safety (signalen van veiligheid) heet de nieuwe benaderingswijze waar Rutten en inmiddels 160 andere jeugdhulpverleners in Zuidoost-Brabant voor opgeleid zijn en mee werken. Rutten werkt in Eindhoven bij het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK).


SON EN BREUGEL - Lang werd er naar uitgekeken, het Meerjarenprogramma Mobiliteit, in Son en Breugel. Want nu zou de vage Mobiliteitsvisie eindelijk handen en voeten krijgen. Maar veel concrete nieuwe projecten staan er niet in.


SON EN BREUGEL - De politie heeft nog geen mensen aangehouden in verband met de vondst van een grote hoeveelheid grondstoffen voor synthetische drugs, woensdag in een garagebox in Breugel. In de ruimte werden vaten met 3200 liter aceton aangetroffen, plus 58 cilinders met waterstofgas.

EINDHOVEN - Na een felle strijd zijn de 3 winnaars van de ED Cityfotowedstrijd rondom lichtkunstfestival Glow bekend. Inge Kolstee uit Eindhoven maakte de beste foto volgens het publiek, Bernadette Soemers uit Mierlo won de juryprijs en Jos Klappe uit Nijmegen was de beste in de categorie 'Fotografeer de fotograaf'.


SON EN BREUGEL - Parkeerbedrijf Eazzypark op Ekkersrijt moet onmiddellijk stoppen met het illegaal parkeren van auto's op het terrein Ekkersrijt 3131. De gemeente Son en Breugel heeft aan die eis een dwangsom verbonden. Reizigers die naar Eindhoven Airport willen kunnen wel nog bij de eerste vestiging van het bedrijf, op Ekkersrijt 2023b, terecht.

BEST – Op de Sonseweg in Best is woensdagavond om 18.45 uur een auto op zijn kant beland. Dit gebeurde nadat de bestuurder een geparkeerde auto in de berm raakte. Zijn auto kantelde na het ongeval, maar de bestuurder wist op eigen kracht het voertuig verlaten.


 
 
 
MooiSonenBreugel.nl is een activiteit van MooiSites.nl
 
Redactie MooiSonenBreugel.nl
 
Redactie gezocht:

voor info:
DeMooiRooiKrant
Heuvel 17
5491 AC  Sint-Oedenrode
 
 
 
  Copyright © MooiSonenBreugel.nl  |  Disclaimer | Privacy en cookiebeleid | Ontwikkeld door Drie-O