MooiSonenBreugel.nl, zet Son en Breugel op de kaart!
    Zoeken
  Instellen als startpagina
 
 
 

NieuwsNieuws uit Son en Breugel

RSS 

SON EN BREUGEL - Waar rook is, is vuur en als er een BBQ in de buurt is er meestal nog een hele rits soorten vlees en vis voor handen. Niet anders was dat zaterdag en zondag tijdens het Open-Nederlands kampioenschap BBQ-en in en om het Sonse hotel La Sonnerie.

 


HEEZE - Zo'n 550 bezoekers van de kindermiddag van de Brabantsedag in Heeze werden zaterdag op de foto gezet door het ED. De in totaal bijna 190 foto's passen helemaal in het thema van de Brabantsedag: Bekend, Beroemd, Bemind. Ook zondag - tijdens de historische optocht - legt het ED bezoekers vast op de foto.
 


SON EN BREUGEL - Het Beachevent van Son en Breugel is binnen een paar jaar uitgegroeid tot een evenement van formaat. Zaterdag streden 1000 deelnemers om de sportieve eer op (beach)volleybalgebied, voor het afsluitende feest op zaterdagavond zijn 1500 kaarten verkocht.

 


EINDHOVEN - Nu de digitale schoolborden weer aanspringen, de huiswerk-apps vollopen en in de klaslokalen weer rumoer klinkt, start het ED een grote campagne over onderwijs. Hoe goed of slecht zijn de lessen? Is het vakkenpakket nog bij de tijd? En wie zijn de helden van het onderwijs? 


SON EN BREUGEL – In het kader van het (virtuele) BibliotheekCafé houdt de genealogieafdeling Son en Breugel van seniorenvereniging PVGE een inloopmiddag over genealogie. 


DEN BOSCH – Varkensboeren die strijden tegen strengere regels in ’varkensprovincie’ Noord-Brabant, hebben nul op het rekest gekregen bij de rechtbank in Den Bosch. Die verklaarde de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) woensdag niet-ontvankelijk.


SON - Op het zanderige en op sommige plekken modderige terrein bij scouting Dutmella in Son vermaken de kinderen in de leeftijd van 6 en 7 jaar oud zich deze dinsdag opperbest. Tijdens de kindervakantiespelweken die deze week in de hele regio worden gehouden, wordt er niet gezeurd over een paar druppels regen.


EINDHOVEN - Kinderen en jongeren tot 23 jaar die in een crisissituatie verkeren, krijgen vanaf 1 september direct de juiste hulp via het meldpunt Spoed4Jeugd Zuidoost Brabant.


EINDHOVEN/HELMOND - Nog even chillen en dan gaat het nieuwe schooljaar van start. Altijd spannend: voor de leerlingen, maar ook voor personeel en vrijwilligers op de scholen. De kwaliteit van het onderwijs wordt mede bepaald door de mensen die het verschil maken. Die ervoor zorgen dat een kind het naar de zin heeft en beter presteert op school.

SON/OIRSCHOT - Inwoners en boeren hoeven niet meteen naar gif te grijpen als ze af willen van ratten en muizen. Sons bestrijdingsbedrijf Van Eck Bedrijfshygiëne deed in periode van 2 jaar allerlei proeven tegen rattenoverlast in Oirschots buitengebied.


SON - Ze weten van niks, maar zitten wel met tienduizenden euro's aan schade. Pandeigenaren draaien op voor de hennep van hun huurders. 


EINDHOVEN/HELMOND - "Het wordt een grote chaos." Dat voorspelt Anita Willemsen, directeur van het Autismepunt Eindhoven. Gemeenten moeten voor 1 oktober, zes weken van nu, houders van een persoonsgebonden budget (pgb) opnieuw beoordelen. Het gaat landelijk om 125.000 mensen.


HEEZE - De Brabantsedag-krant staat boordevol informatie, interviews, bekende, beminde en beroemde Brabanders en dito quotes. Hieronder kunt u de krant online doorbladeren, mét extra filmpjes en links voor meer informatie.


TIEL – Waterschappen in het midden en oosten van het land zijn dinsdag met man en macht aan het werk om de enorme hoeveelheid regen die is gevallen weg te pompen.

EINDHOVEN - Steeds meer particulieren bieden hun huis aan als slaapplek via Airbnb. De online marktplaats voor de verhuur en boeking van privé-accommodaties.


EINDHOVEN - Wapenverzamelaars uit de regio zijn jarenlang tot wanhoop gedreven door het Oost-Brabantse politieteam dat wapenvergunningen controleert. Het nam ten onrechte oude wapens en legervoertuigen in beslag van gildes en van verenigingen die oorlogsgeschiedenis naspelen; zogenoemde reenactmentclubs.

SON EN BREUGEL - Bij het Beach Event Son op zaterdag 29 augustus, een beachvolleytoernooi en een muziekfestival, strijden 160 teams om de Beachvolleytrofee.


SON - Bij knooppunt Ekkersweijer op de A2 in Son richting Eindhoven is maandagochtend rond 10.45 uur een ongeluk gebeurd met 2 personenauto's, waarvan 1 een aanhanger met hout had. 


EINDHOVEN - Tegen automobilisten en andere weggebruikers die hun smartphone in het verkeer gebruiken, moet harder worden opgetreden. Tenminste; dat is de mening van 96 procent van de ruim 1600 stemmers die dit weekeinde reageerden op de ED-poll op internet.


HELMOND - Gebogen hoofden bij het stoplicht, langzaam rijdende auto's die naar de verkeerde weghelft slingeren, het zijn taferelen die gemeengoed worden in het dagelijkse verkeer. Oorzaak: het gebruik van de smartphone en andere apparatuur in auto (en op de fiets) neemt toe.


 
 
 
MooiSonenBreugel.nl is een activiteit van MooiSites.nl
 
Redactie MooiSonenBreugel.nl
 
De MooiKrant Media BV
Heuvel 17
5492 AC Sint-Oedenrode
tel 0413-479322
info@mooirooi.nl
 
 
 
  Copyright © MooiSonenBreugel.nl  |  Disclaimer | Privacy en cookiebeleid | Ontwikkeld door Drie-O