MooiSonenBreugel.nl, zet Son en Breugel op de kaart!
    Zoeken
  Instellen als startpagina
 
 
 

Nieuws

Nieuws uit Son en Breugel

RSS 

EINDHOVEN - Marieke Rutten werkt veel met gezinnen waar signalen zijn van verwaarlozing of mishandeling van kinderen. Tegenwoordig pakt ze de situaties net even wat anders aan dan in het verleden. Signs of safety (signalen van veiligheid) heet de nieuwe benaderingswijze waar Rutten en inmiddels 160 andere jeugdhulpverleners in Zuidoost-Brabant voor opgeleid zijn en mee werken. Rutten werkt in Eindhoven bij het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK).


SON EN BREUGEL - Lang werd er naar uitgekeken, het Meerjarenprogramma Mobiliteit, in Son en Breugel. Want nu zou de vage Mobiliteitsvisie eindelijk handen en voeten krijgen. Maar veel concrete nieuwe projecten staan er niet in.


SON EN BREUGEL - De politie heeft nog geen mensen aangehouden in verband met de vondst van een grote hoeveelheid grondstoffen voor synthetische drugs, woensdag in een garagebox in Breugel. In de ruimte werden vaten met 3200 liter aceton aangetroffen, plus 58 cilinders met waterstofgas.

EINDHOVEN - Na een felle strijd zijn de 3 winnaars van de ED Cityfotowedstrijd rondom lichtkunstfestival Glow bekend. Inge Kolstee uit Eindhoven maakte de beste foto volgens het publiek, Bernadette Soemers uit Mierlo won de juryprijs en Jos Klappe uit Nijmegen was de beste in de categorie 'Fotografeer de fotograaf'.


SON EN BREUGEL - Parkeerbedrijf Eazzypark op Ekkersrijt moet onmiddellijk stoppen met het illegaal parkeren van auto's op het terrein Ekkersrijt 3131. De gemeente Son en Breugel heeft aan die eis een dwangsom verbonden. Reizigers die naar Eindhoven Airport willen kunnen wel nog bij de eerste vestiging van het bedrijf, op Ekkersrijt 2023b, terecht.

BEST – Op de Sonseweg in Best is woensdagavond om 18.45 uur een auto op zijn kant beland. Dit gebeurde nadat de bestuurder een geparkeerde auto in de berm raakte. Zijn auto kantelde na het ongeval, maar de bestuurder wist op eigen kracht het voertuig verlaten.


SON EN BREUGEL – De honderdjarige mevrouw Bekkers-Roefs uit Son en Breugel kreeg woensdagmorgen haar eigen levensboom in park Vroonhoven achter het Kerkplein. Mevrouw Bekkers was met familie aanwezig toen burgemeester Hans Gaillard de amberboom plantte.

SON EN BREUGEL – Lieke Poppelaars uit Son en Breugel is een van de winnaressen van de Viva 400, een verkiezing van meest inspirerende jonge vrouwen in Nederland.


SON EN BREUGEL - De politie heeft woensdagmorgen grote hoeveelheden waterstofgas en aceton gevonden in een garagebox aan de Mercuriusstraat in Son en Breugel. 'Levensgevaarlijk in zo'n woonwijk', aldus een woordvoerster van de politie.


EINDHOVEN - Van honderd kilo restafval per inwoner per jaar naar slechts zestien kilo. Dit resultaat van een proef eerder dit jaar in Hulsel leidt er waarschijnlijk toe dat Reusel-De Mierden de grijze kliko inruilt voor een kleinere tariefzak.


SINT-OEDENRODE/BREUGEL - Op de rand van Breugel, ligt Zwijnsbergen (en Wolfswinkel) in een prachtig Dommelgebied. Son en Breugel wil dat gebied graag 'hebben'.


EINDHOVEN - Bijna 1500 Glow-foto's van amauteurfotografen ontvingen we voor de ED Cityfotowedstrijd. De dagelijkse top 3 werd gekozen door een jury, maar vanaf nu is de keuze aan het publiek! Tot en met donderdag 20 november 12.00 uur kan er worden gestemd op jouw favoriete foto via ed.nl/glowfoto.


DEN HAAG - Verkeersminister Melanie Schultz van Haegen (VVD) vindt dat de Ruit om Eindhoven aangelegd moet worden. In een brief aan de Tweede Kamer noemt zij de omstreden weg een 'goede maatschappelijke investering.' 


SON EN BREUGEL - Rottweiler Diesel moet toch afgemaakt worden. Dat vindt de gemeente Son en Breugel. De gemeente gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechter.


SON EN BREUGEL - De duurzaamheidslening is niet aangeslagen bij particulieren in Son en Breugel. Voor die groep wordt de lening dan ook afgeschaft. Wel komen voortaan ook (buiten)sportverenigingen in aanmerking voor een goedkope geldlening om energiebesparende maatregelen te treffen.


SON EN BREUGEL - Naar schatting zo'n achthonderd bomen worden de komende jaren gekapt in de woonwijken van Son en Breugel.

SON EN BREUGEL - Bij een uitslaande brand aan de Rietlaan in Son en Breugel is de woning grotendeels uitgebrand. Een mindervalide bewoner is door buurtbewoners uit het huis gered.


REGIO – Het zeer besmettelijke vogelgriepvirus dat is ontdekt op een kippenboerderij in Hekendorp is van het type H5N8. Er is inmiddels een telefoonnummer geopend voor bedrijven en betrokkenen. 


SON EN BREUGEL – De brug over het Wilhelminakanaal in Son en Breugel is weer open voor autoverkeer. Om 13.15 uur was de storing verholpen en ging de hefbrug weer naar beneden.


 
 
 
MooiSonenBreugel.nl is een activiteit van MooiSites.nl
 
Redactie MooiSonenBreugel.nl
 
Redactie gezocht:

voor info:
DeMooiRooiKrant
Heuvel 17
5491 AC  Sint-Oedenrode
 
 
 
  Copyright © MooiSonenBreugel.nl  |  Disclaimer | Privacy en cookiebeleid | Ontwikkeld door Drie-O