MeeDoen crea-activiteit: kerstring maken
MeeDoen crea-activiteit: kerstring maken Foto: ingezonden

MeeDoen crea-activiteit: kerstring maken

Human Interest

Son en Breugel - Na een zeer geslaagde chocoladeworkshop in november, stond een week voor Kerst de decemberactiviteit van stichting MeeDoen op de agenda. De crea-activiteiten zijn altijd erg gewild bij de jongeren van stichting MeeDoen. Daarom was er in december voor gekozen om samen kerstringen te gaan maken. Na het versturen van de uitnodiging stroomden de aanmeldingen binnen. We hadden gelukkig voldoende enthousiaste vrijwilligers om te helpen, zodat alle 19 jongeren konden meedoen. 

Deze keer zijn we neergestreken in jongerencentrum Oase, een fijne, rustige plek voor ons om activiteiten te organiseren. De vrijwilligers waren al op tijd aanwezig om alle spullen klaar te zetten, zodat we om 19.00 uur meteen konden beginnen. Bij de aanmelding van deze activiteit konden de jongeren aangeven of ze een ‘gnoom-ring’ wilden maken of een ‘merry christmas-ring. Er werd in groepjes hard gewerkt en natuurlijk tussendoor ook gezellig gekletst en gelachen.

In de pauze stond ons nog een heerlijke verrassing te wachten. Tijdens de ‘Heel Archipel Bakt’-wedstrijd van 4 oktober jl. hebben de jongeren van stichting MeeDoen meegedaan en een mooie prijs ontvangen (een tegoedbon van bakkerij De Vocht) voor hun winnende taart. We hebben van deze bon heerlijke kerstmuffins gekocht, die we tijdens de crea-workshop samen hebben opgesnoept.

Na anderhalf uur hard werken zagen de kerstringen er stuk voor stuk fantastisch uit! We willen onze vrijwilligers bedanken voor hun hulp bij deze activiteit. We hebben weer genoten.

2022 was voor ons een mooi jaar vol met leuke MeeDoen-activiteiten! In januari 2023 staan er al weer nieuwe activiteiten op de agenda: op 4 januari een kookworkshop ‘Sparkling Dinner’, op 20 januari een TikTok dansworkshop en op 29 januari het speciale uitstapje naar Kruimeltje de Musical. Genoeg leuks om samen naar uit te kijken!

Heb jij een beperking en/of vind je het lastig om aan te sluiten binnen het regulier aanbod in Son en Breugel? Wil je graag met ons meedoen en leuke, fijne vriendschappen sluiten? Meld je dan aan bij stichting MeeDoen S&B, mail: info@meedoensenb.nl. Website: www.meedoensenb.nl