G team SBC
G team SBC

G-team v.v. SBC in Son en Breugel draait lekker

Algemeen

De Stichting MeeDoen S&B organiseert maandelijkse vrijetijdsactiviteiten en ondersteunt sportaanbod op maat voor kinderen en tieners uit Son en Breugel, voor wie aansluiten binnen het reguliere aanbod niet zo makkelijk is. Dit kan zijn omdat ze een beperking hebben, ze niet graag in grote groepen meedoen, ze faalangstig zijn, overgewicht hebben, etcetera.
MeeDoen S&B is twee jaar geleden opgericht door drie moeders van 'bijzondere kinderen'. Inmiddels hebben zo'n 90 kinderen en tieners zich aangemeld. "Naast het meedoen met de maandelijkse vrijetijdsactiviteiten en het sporten, zie je dat er mooie onderlinge vriendschappen ontstaan. Iets wat voor deze jongens en meiden niet altijd vanzelfsprekend is" aldus Diana van der Looij, Maaike van Kempen en Angelique Hubers van de Stichting.

G komt na F
De stichting ondersteunt onder meer het G-voetbal van voetbalvereniging SBC in Son en Breugel.
Om misverstanden te voorkomen: de 'G' staat niet voor 'gehandicapt' maar is simpelweg na de F-jes de volgende letter in het alfabet. In dit team spelen jongens en meiden die niet zo goed kunnen aansluiten binnen de reguliere teams van de voetbalvereniging.
Ruim anderhalf jaar geleden is het G-team van SBC gestart met zeven spelers onder leiding van trainer John van Hout. Inmiddels wordt er wekelijks op vrijdagavond getraind met 30 jongens en meiden, ondersteund door 10 vaste trainers. "Naast de wekelijkse voetbaltraining, spelen er drie teams in de KNVB competitie! Het is mooi om te zien dat deze jongens en meisjes op deze manier 'gewoon' kunnen sporten net zoals andere kinderen uit het dorp" aldus het drietal.

Welkom
Onlangs hebben de teams JG1 en JG2 een thuis- en uitwedstrijd gespeeld. "Als er nog jongens en meiden uit Son en Breugel of uit de omliggende randgemeenten zijn die graag willen voetballen, dan zijn ze bij het G-team van SBC van harte welkom!" besluit het drietal. Info en contactgegevens:
Tel.nr.: 0499-461642
Email: info@meedoensenb.nl
Website: www.meedoensenb.nl