Afbeelding

Het was weer een feest

Algemeen



Zondagmiddag 15 november tegen 14.00 uur wordt het bijzonder druk langs het kanaal in Son. Veel kinderen, uitgedost als Sinterklaas of Zwarte Piet zijn vol verwachting wat er komen gaat. Want zou de Sint wel komen, met dit slechte weer? Samen met ouders, opa en oma zoeken ze een plekje aan het water.

Door : Henriette van Berkel

Langzaamaan stroomt het vol met toeschouwers aan beide kanten van het kanaal en op de brug, want iedereen wil toch echt zelf zien of Sinterklaas met zijn gevolg ook dit jaar Son en Breugel weet te vinden. Maar jawel: kort na 2 uur is de eerste boot met Zwarte Pieten te zien, en deze boot scheurt over het water. Een tweede boot volgt in een wat rustiger tempo. Maar dan komt toch echt de boot met de Goedheiligman in zicht, de harmonie Pro Honore et Virtute speelt er lustig op los, en de Sinterklaasliedjes klinken al harder en harder. Ook Pakjesboot 17, met veel blije Zwarte Pieten, volgt en wordt na de boot van de Sint keurig aan wal gezet.

Sinterklaas wordt op het paard geholpen en kan onder begeleiding van de harmonie zijn rit naar het Stadhuis beginnen, uitbundig toegezwaaid door jong en oud. Helaas zijn de weergoden hem niet zo gunstig gezind vandaag, en de paraplu's maken het hem lastig om de kinderen goed te zien. Op het Gemeentehuis wacht de burgemeester hem op om hem met mooie worden hartelijk te verwelkomen. Het Raadhuisplein is inmiddels druk bezet, en natuurlijk wordt er door de Zwarte Pieten volop pepernoten en strooigoed uitgedeeld. Jammer genoeg heeft de Snoeppiet het strooigoed niet helemaal goed gemengd, en de schuimpjes zijn wat hard geworden en de pepernoten zacht. Maar dat mag de pret niet drukken, de handen worden gretig open gehouden.

Ondertussen probeert een andere Zwarte Piet samen met het publiek liedjes te zingen voor Sinterklaas, wat hem niet al te best lukt. Misschien moet hij maar wat zanglesjes nemen! Gelukkig krijgt hij hulp van de Muziekpiet die op zoek gaat naar noten. Nadat ook walnoten, hazelnoten en pepernoten zijn gevonden, komen gelukkig de muzieknoten tevoorschijn en kan er luid en duidelijk worden gezongen voor de Sint. Deze luistert aandachtig en neemt daarna afscheid van de kinderen en hun ouders om binnen een bisschopswijntje te gaan drinken.

Het was een stormachtige middag op het plein, maar de Sinterklaassfeer zit er goed in, de eerste schoentjes kunnen worden gezet, en de verlanglijstjes worden gemaakt. Sinterklaas en zijn Pieten kunnen er de komende 3 weken mee aan de slag!


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding