Genomineerde Son en Breugel
Genomineerde Son en Breugel foto Wil Feijen

Een leeuw van een feest!

Zakelijk

Zaterdag 16 januari waren er in de tent op het kerkplein van Son ongeveer 260 belangstellenden samengekomen voor het Ondernemer van het jaar gala. Op deze avond zou bekend worden wie van de genomineerden deze titel zou ontvangen. Het thema van dit jaar was " grensverleggend', dus de ondernemers waarderen die hun grenzen weten te verleggen. Tevens werd op deze avond de aanmoedigingsprijs uitgereikt voor startende ondernemers.
De afgelopen weken heeft De Mooi Son en Breugelkrant u al kennis laten maken met deze ondernemers.

Voor de categorie Ondernemer van het jaar Ekkersrijt waren dit:                                                                                                 
Michiel Entrop en Karel-Jan Ende van Graficonnect
Paul en Syreeta van der Vleuten van Van der Vleuten Catering
Jan Smale van VIVON
Voor de categorie Ondernemer van het Jaar in Son en Breugel waren dit:
Adriaan van de Ven van Agricult
Alexander Bekkers van Bakkerij Bekkers
Judith en Rick van Dun van Key4Music

In een mooi aangeklede tent werden alle gasten bij binnenkomst verwelkomd met een cocktail. Nadat iedereen aan tafel had plaatsgenomen werd de avond geopend door gastheer Remco Heeren. De gasten kregen daarna hun voorgerecht geserveerd, terwijl ondertussen de band Caboose zorgde voor de muzikale omlijsting. Rond de klok van 20.00 werden de bedrijfsfilms gepresenteerd aan de aanwezigen in de zaal, waarna zij kun stem konden uitbrengen.
Na het hoofdgerecht werd het tijd om de Startersprijs bekend te maken. Deze prijs werd uitgereikt door Lilian Damen van Rabobank Het Groene Woud Zuid.
Deze aanmoedigingsprijs ging naar Simone den Uijl en Ramon Haans van Dagvoorziening De Steenuijl. Zij hebben het initiatief genomen om een kleinschalige, laagdrempelige dagopvang te starten voor jongere en oudere mensen met dementie. Gewoon pure zorg in een prachtige omgeving. Simone en Ramon van harte gefeliciteerd met deze prijs namens alle medewerkers van De Mooi Son en Breugel Krant.

Daarna was het de eer aan burgemeester Gaillard om de prijs bekend te maken van de Ondernemers van het Jaar 2015.
De winnaar van Son en Breugel is geworden Adriaan van de Ven van Agricult, een bedrijf uit ons mooie Breugel, dat zijn vleugels steeds verder uitslaat over Europa. Zij zijn dus zeker grensverleggend, en verdienen deze titel. Een mooi bedrijf voor de land en tuinbouw, die door hun technieken goed bezig zijn voor het milieu. Van harte gefeliciteerd!
De winnaar van Ekkersrijt is Jan Smale van Vivon geworden. Een ondernemer die echt hart voor de zaak heeft, en een van de grootste merkonafhankelijke leveranciers is van AED's is in Nederland. Maar grensverleggend zijn zij door hun ontwikkeling van nieuwe producten met internationale samenwerking voor productie in Azië en Amerika.


Bijzonder dat in ons mooie dorp zoveel ondernemers zijn , die niet alleen in Son en Breugel maar ook ver daarbuiten hun grenzen proberen te verleggen. Daar kunnen wij met zijn allen trots op zijn.
De Steenuijl, VIVON en Agricult jullie hebben deze prijs verdiend, nogmaals van harte gefeliciteerd.