Afbeelding

Eerste BezigBoek voor niet meer de jongste

Algemeen

Een lees-, kleur-, denk- en puzzelboek voor wie de kostbare hersens wil trainen

Het '1ste BezigBoek voor niet meer de jongste' is een lichtvoetig lees-, kleur-, denk- en puzzelboek van maar liefst 122 pagina's dik. Het is een bijzondere uitgave, speciaal voor ouderen die de kostbare hersens op een leuke en ongedwongen wijze willen trainen. Schrijfster Ine Pfeil-van Rongen (74) vindt dat de oudere medemens absoluut meer aandacht verdient. Daarom wil zij deze groep graag op een aangename en nuttige manier vermaken en bezighouden.
In het '1ste BezigBoek voor niet meer de jongste' kijkt Ine Pfeil-van Rongen luchtig en met veel gevoel voor humor terug op een bewogen en enerverend leven. Persoonlijk en ongetwijfeld heel herkenbaar voor de meeste van haar leeftijdgenoten. 

Het boek staat vol jeugdherinneringen en langere (reis)verhalen. Ze worden afgewisseld met korte observaties, overpeinzingen en gedichten, maar ook door kleurplaten en puzzels, taal- en woordspellen, raadsels en quizzen. Zo wordt de lezer uitgedaagd om vragen te beantwoorden, die met geschiedenis te maken hebben. Een paar voorbeelden: Wie zei 'leg neer die bal'? Wie presenteerde 'Een van de Acht'? En: Aan wie hebben we de AOW-uitkering te danken?

Het '1ste BezigBoek voor niet meer de jongste' is in een ongedwongen en toegankelijke stijl geschreven. Het is rijk geïllustreerd en in grote, goed leesbare letters vormgegeven. Het boek heeft een wire-O gebonden rug, zodat de pagina's waarin gewerkt kan worden, plat op de tafel kunnen liggen. Het wordt in eigen beheer uitgegeven door haar broer Piet van Rongen. Verkrijgbaar bij de boekhandel Traverse in Son & Breugel of ga naar http://www.bezigboek.nl
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Piet van Rongen: 0499 425200 of post@bezigboek.nl