Gehandicapte kinderen in revalidatiecentrum Harapan Jaya
Gehandicapte kinderen in revalidatiecentrum Harapan Jaya

Statiegeldactie voor gehandicapte- en weeskinderen

Algemeen

Statiegeldactie voor gehandicapte- en weeskinderen:
*vanaf 1 februari Albert Heijn supermarkt Son*
De stichting Harapan zet zich in het bijzonder in voor gehandicapte- en weeskinderen in Indonesië. Een belangrijke bron van inkomsten hiervoor zijn de statiegeldacties. De opbrengsten van deze acties worden dit jaar bestemd voor revalidatiecentrum Harapan Jaya en weeshuis Pius IX in Pematang Siantar Sumatra.
Weeshuis Pius IX: In dit weeshuis verblijven 37 weeskinderen. Er is vooral geld nodig voor kosten van schoolgeld, boeken en schooluniformen (verplicht in Indonesië)
Harapan Jaya: In dit centrum worden gehandicapten na een of meerdere operaties in het ziekenhuis Harapan gerevalideerd. Het volgen van onderwijs of het leren van een vak is daarin heel belangrijk. Gehandicapten hebben in Indonesië zonder scholing of een beroep absoluut geen kans. De revalidatie is gericht op (om) scholing en de nazorg op terugkeer in de maatschappij
De voorzitter van stichting Harapan bezocht in vorig jaar beide instellingen. Hij heeft gezien dat er door de daar aanwezige zusters en het overige personeel heel hard gewerkt wordt om de gehandicapte- en weeskinderen een goed tehuis te bieden.
De statiegeldactie in de Albert Heijn supermarkt in Son gedurende de hele maand februari. Informatie over de stichting Harapan kunt u vinden op www.harapan.dse.nl / www.facebook.com/StichtingHarapan