Foto: Enrico Robbemont
Foto: Enrico Robbemont

Sleuteloverdracht ook Prins Pieter heeft een visie

Algemeen

Traditioneel op carnavalszaterdag om 15:00 uur werd carnaval gestart met de sleuteloverdracht door de burgemeester van Son en Breugel aan de Prins.
Gestart onder burgemeester Urlings, consequent voortgezet onder Baartmans en al weer sinds 2003 met Gaillard wordt op ludieke wijze de sleutel overgedragen waarbij vooral de prins de lokale politiek eens goed op de hak neemt. Na een helder en goed betoog van onze burgemeester Hans Gaillard richting alle aanwezige was het tijd voor een weerwoord van onze Prins. Geld verdienen was de rode draad in het verhaal van onze prins Pieter.

Want als de gemeente toch graag veel en snel geld uitgaf dan kon dat ook via onze Prins Pieter. Hij had namelijk al een plan ontwikkeld voor de loopbrug van de nieuwe basisschool de Ruimte. Goedkoop en het zelfde resultaat. En ook het kruispunt ter hoogte bij De Dames in het centrum in Son kon wat betreft Prins Pieter, beter en veiliger. De voorstellen waren natuurlijk allemaal doorspekt van de nodige humor. Ondanks de alternatieve locatie was het weer een originele, gezellige en bijzondere sleuteloverdracht.

Een mooi begin van carnaval in Krutjesgat.