Afbeelding

Bingo voor het goede doel Samenloop voor Hoop

Algemeen

Zaterdagmiddag 20 februari 2016 verzamelde "Hoopje dames" zich in de Zwaan: "Wat als we nou eens een bingoavond organiseren?" En zo geschiedde…

Er werden posters en flyers ontworpen, een Facebookpagina werd aangemaakt en de datum werd vastgelegd. Een geschikte locatie voor de bingo was zo gevonden; Hanneke Essens–Kusters, eigenaresse van Sportcafé ExpresZo (het sportcafé van Sporthal de Landing) was direct enthousiast en bood aan om de bingo in haar sportcafé te laten plaatsvinden.

De aanmeldingen stroomden al snel binnen, natuurlijk om op deze manier een steentje bij te dragen aan het goede doel, de SamenLoop voor Hoop, maar niettemin om kans te maken op één van de geweldige prijzen die de organisatie had weten te bemachtigen. Want ook de winkeliers en ondernemers die werden benaderd waren razend enthousiast over dit initiatief en wilden graag hun steentje bijdragen. Zo werden al snel dinerbonnen, vele cadeaucheques, een boodschappenpakket, flessen wijn, en vele andere prijzen verzameld.

Natuurlijk moest de organisatie, Samenloop Voor Hoop-team "Hoopje Dames", goed beslagen ten ijs komen. Er moest vooronderzoek worden gedaan! Dit bestond o.a. uit een gezellig avondje kienen bij de Oase en een kijkje nemen bij de Kienavond in het Vestzaktheater. Jan van Gerwen werd benaderd en hij bood direct aan om het spel te leiden zodat alles op een officiële manier zou gebeuren. Menno van Hoek (alias "de Kienmaster") zou de avond aan elkaar praten.

Donderdagavond 21 april 2016 was het dan zo ver! Om 19.30 uur verzamelden alle deelnemers zich bij ExpresZo en stipt om 20.00 kon het beginnen. Bommetje vol zat de zaal! In 18 rondes en een extra loterij werden alle mooie prijzen verdeeld. Zo nu en dan hard gelach, maar ook uiterste stilte en concentratie. De reacties waren enthousiast en velen bleven na de bingo nog even na-borrelen. Wat een geslaagde avond!

Er werd maar liefst € 2.000,- opgehaald door middel van het inschrijfgeld, de verkoop van de kienmuntjes en spontane donaties. Een geweldig mooi bedrag! Uiteraard gaat dit bedrag volledig naar het KWF-kankerfonds, het goede doel dat verbonden is aan de Samenloop voor Hoop.

"Hoopje dames" bedankt alle deelnemers en in het bijzonder de sponsoren voor het mogelijk maken van deze geweldige avond. Op naar de Samenloop voor Hoop op 4 en 5 juni! Komen jullie ook aanmoedigen?

De foto's van deze avond zijn te vinden op: www.facebook.com/SamenLoopvoorHoopBINGO