Kees Sanders
Kees Sanders

Alpe d'Huzes 2016: "Kees Sanders gaat weer voor 6 beklimmingen!"

Algemeen

Op 2 juni 2016 zal voor de 11e keer het loop- en fietsevenement Alpe d'HuZes worden gehouden.
Alpe d'HuZes is een jaarlijkse actie, waarbij deelnemers een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker. Onder het motto 'opgeven is geen optie' proberen deelnemers de befaamde Alpe d'Huez in de Zuid Franse Alpen op één dag tot zesmaal toe op de fiets te beklimmen.


In 2006 is het initiatief gestart met zesenzestig deelnemers en daarna uitgegroeid tot de grootste particuliere fondsenwervingsorganisatie van Nederland. Sinds 2006 heeft Alpe d'HuZes meer dan 130 miljoen euro aan sponsorgelden opgehaald.
Bij de 11e editie zullen zo'n vijfduizend deelnemers een tot zes keer lopend of fietsend de 'Nederlandse' Alp beklimmen. Onder het motto 'Opgeven is geen Optie' zullen zij weer hun best doen om zoveel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker.
Één van de deelnemers is onze dorpsgenoot Kees Sanders. Hij gaat voor de derde keer in vijf jaar de spreekwoordelijke strijd aan met de berg. Niet alleen ter nagedachtenis aan familie en vrienden die het gevecht tegen kanker hebben verloren, maar ook om kankerpatiënten optimaal te ondersteunen en hun de mogelijkheid te geven goed, gelukkig en gezond te leven met kanker.
Enkele weken voor vertrek naar Frankrijk spraken wij met Kees over zijn deelname aan Alpe d'Huzes.
"In 2011 ben ik als vrijwilliger bij Alpe d'Huzes geweest en ben ik onder de indruk geraakt van wat er allemaal mogelijk is door de inzet van uitsluitend vrijwilligers. Omdat Ik mijn moeder in 1992 heb verloren aan darmkanker en ik zelf een fanatiek fietser ben besloot ik om mezelf in 2012 ook in te gaan zetten voor de strijd tegen kanker", zo vertelt Kees.
"Samen met mijn broer Edwin hebben we dat jaar o.a. een benefiet diner in La Sonnerie georganiseerd en samen met alle andere sponsorbijdragen in totaal samen bijna 9000 euro bij elkaar gebracht voor KWF Kankerbestrijding."
"Alpe d'Huzes is een uniek evenement" vervolgt hij. "Als deelnemer is het geweldig om te ervaren hoe fantastisch de organisatie is en wat een leuke, vriendelijke en positieve steun je ontvangt wanneer je die berg omhoog fietst en er rondloopt. En het is erg indrukwekkend en ontroerend om alle verhalen te horen en te lezen. De sfeer en de saamhorigheid doen iets met je. Mooi om de enorme betrokkenheid te zien, van organisatie tot vrijwilligers, van deelnemers tot sponsoren en alle mensen die zo enthousiast zijn. Iedereen zou dit in zijn leven eigenlijk een keer meegemaakt moeten hebben. Het zet je met beide benen op de grond."
Kees geeft aan dat hij ook dit jaar weer voor zes beklimmingen gaat, en hoopt tot slot dat zoveel mogelijk mensen hem een financieel zetje in de rug willen geven door een bijdrage te doen via zijn actiepagina: www.deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/keessanders