Steven Elders tussen de andere jeugd ambassadeurs
Steven Elders tussen de andere jeugd ambassadeurs

Steven Elders uit Son en Breugel zet zich in voor het beëindigen van extreme armoede

Algemeen

Steven Elders is geselecteerd om mee te doen met het prestigieuze ONE Jeugdambassadeursprogramma. Gisteren is het programma gestart met sprekers uit de politiek, ontwikkelingsorganisaties en verschillende trainingen.
In totaal zijn bijna 40 jongeren uit heel Nederland geselecteerd om mee te doen met het programma dat loopt tot het einde van het jaar. De jongeren gaan evenementen organiseren, lobbyen bij politici en hun boodschap delen in de media. Samen met 300 andere Europese jeugdambassadeurs, onder andere uit Duitsland, Frankrijk en Ierland, zetten zij zich in voor het beëindigen van extreme armoede.
ONE is een non-profit campagne en lobby organisatie die zich inzet om extreme armoede en voorkombare ziektes uit de wereld te helpen. De ONE Jeugdambassadeurs bundelen hun krachten om politici te herinneren aan beloftes die ze gedaan hebben met betrekking tot het ontwikkelingsbudget, zich in te zetten voor financiering van wereldwijde gezondheidszorg en voeding en daarnaast zich te richten op vrouwenrechten in ontwikkelingslanden.
In 2016 zijn er veel momenten die het leven van de meest extreme armen beïnvloeden – zonder dat zij aan tafel zitten. De Jeugdambassadeurs zullen daarom campagne voeren rondom Prinsjesdag, bij belangrijke internationale vergaderingen over bijvoorbeeld Aids en honger en in aanloop naar de volgende Tweede Kamerverkiezingen. Daarnaast zijn de jongeren zichtbaar aanwezig op vele festivals in Nederland.
De Europese directeur van ONE, Diane Sheard:
"De ONE Jeugdambassadeurs zijn wederom een indrukwekkend stel jongeren. We zijn erg blij en trots dat juist zij aan onze kant staan in de strijd tegen extreme armoede. Met internationale topontmoetingen over gezondheid en voeding in 2016 worden wereldleiders voor het eerst getest op hun beloften van de Werelddoelen. Zij moeten rekening houden met de passie van de ONE Jeugdambassadeurs om campagnes te voeren".