Afbeelding

Nieuwe Galerie op een bijzondere locatie

Cultuur

't Kunsthuys (Voorheen Galerie de Kei) is vanaf maart dit jaar gevestigd aan de Sonseweg 39 in Best. Op het terrein van ondermeer het Boshuys en oorlogsmuseum Bevrijdende vleugels. Is het Kunsthuys gevestigd in een voormalige hangar.

Al meer dan 25 jaar weten verzamelaars en particulieren in binnen- en buitenland de weg te vinden naar deze galerie. In het 't kunsthuys is een interessant en groot aanbod aan moderne kunst aanwezig van bekende en minder bekende kunstenaars.
De ligging van de galerie is prachtig direct achter het Boshuys betreedt u via een beeldentuin de galerie. Na velen jaren de galerie De Kei in Nuenen te hebben gehad moest er een keuze worden gemaakt of de bestaande locatie in Nuenen geheel aanpassen, moderniseren of op zoek naar een nieuwe locatie. Het laatset bleek toch het praktische zeker toen de hangar op het terrein van De Bevrijdende vleugels gevonden werd. Een top locatie waar veel ruimte is om de werken ruim en goed zichtbaar neer te hangen of te zetten.
Omdat "t Kunsthuys gevestigd is op een terrein met een museum en een horeca gelegenheid is het voor mensen die anders niet zo gauw een galerie binnenlopen de kans om dit toch een keer te doen.
Kunst toegankelijker maken voor een breed publiek is een van de doelen van 't kunsthuys. Daarom is er bijvoorbeeld ook een winkel in de galerie waar kleine, leuke kunstvoorwerpen kunnen worden gekocht, een bijzonder manier van kunst promoten.


Winny Muller is de eigenaresse van 't Kunsthuys en ook geen onbekende in de kunstwereld.
De collectie die de galerie biedt is opmerkelijk groot en divers van kunstwerken van zeer talentvolle kunstenaars moderne kunst abstract kleurrijk en betaalbare kunst schilderijen beelden sculpturen. In de galerie treft u werken aan van o.a. Wordragen Benharrouche Baars Brekelmans Barend Rijswijk Diazdel Zwezerijnen Corneille Appel Ruiter Schapendonk Billio Nic.
Als de klant niet zeker weet of het kunstwerk wel passend is in zijn interieur komt 't Kunsthuys vrijblijvend bij u thuis met de werken die u heeft uitgekozen. Het is belangrijk om een zo breed mogelijke keuze te maken. Of het nu twee of tien werken zijn waarmee zij op zicht komen, in uw eigen omgeving zult u direct zien welk werk bij u past. Het gezellige Kunsthuys met al haar prachtige kleurrijke kunstwerken is een geweldige omgeving voor het houden van netwerkbijeenkomsten, bedrijfspresentaties, recepties of andere vormen van bijeenkomsten.

U treft het kunsthuys aan op het terrein van 't Boshuys en Museum Bevrijdende Vleugels. Het Kunsthuys bevindt zich parallel achter t'Boshuys.
Het Kunsthuys is ook met de auto te bereiken. U rijdt het parkeerterrein voorbij en rijdt t'Boshuys aan de linkerkant voorbij. Vervolgens rijdt u op 't Kunsthuys heen en kunt u daar voor de deur parkeren. 't Kunsthuys is rolstoelvriendelijk ingericht.