Afbeelding

huwelijksvoltrekking op het Dommelbalkon!

Algemeen

Voor de eerste keer werd er een huwelijk gesloten op het Dommelbalkon, onder een stralende zon, samen met het geluid van vogels als getuigen.

Door: Henriëtte van Berkel

Son en Breugel - Vrijdag 13 mei, 14.30 uur. Petrie Claes en Bas van den Boom vormen het eerste paar dat in aanwezigheid van familie en vrienden door ambtenaar van de Burgerlijke Stand Maria Jooren op deze prachtige locatie in de echt werd verbonden, zij hadden de primeur! Ze wonen sinds kort in de Sonniuswijk en deze plek ontdekten ze tijdens de welkomstinformatie van de gemeente en daar kwam de vraag: "Kunnen we hier ook trouwen?" Vanwege gewijzigde regels met betrekking tot trouwlocaties kan dat nu inderdaad ook in Park Vroonhoven. Het Dommelbalkon ligt midden in het groen, met een uitkijk over de weilanden aan de Dommel. Sfeervoller kan het niet zijn voor een romantische aangelegenheid als een huwelijk.


Petrie en Bas hebben elkaar ontmoet tijdens hun scoutingactiviteiten en in de loop der tijd ging het vlammetje tussen hen harder branden. Tijdens die scoutingperiode zijn ze vaak op of in de buurt van de Dommel geweest en ze bewaren daar mooie herinneringen aan. Op 19 juli 20015 kwam het huwelijksaanzoek van Bas tijdens een spelweekend waar naar een schat gezocht moest worden. Haar antwoord op DE VRAAG bij het vinden van die schat was volmondig "Ja". De voorbereidingen werden in gang gezet en er werd gekozen voor vrijdag 13 mei 2016. Het getal 13 had vooral voor Petrie meerdere betekenissen: zo is zij het 13e kleinkind en is ze op 13 maart jarig.


Tijdens de huwelijksvoltrekking spreken zij de liefde voor elkaar uit, verklaringen richting elkaar toe gevuld met warmte en humor. De aanwezige gasten knikken instemmend. Bruidsmeisje Madelief zorgt voor de ringen en tijdens het tekenen van de akte zingt Claudia de Breij" ik heb zin in sleur met jou". Maar zelf geven ze aan dat ze vrolijk en een beetje gek zijn, dus die sleur zal wel meevallen.

Tot slot hebben ze nog een verrassing: ze willen de liefdesverklaring die ze hebben afgelegd naar elkaar samen met een fles Schrobbeler in een kist opbergen, en timmeren deze samen dicht. Over 5 jaar, op 13 mei 2021 maken ze hem weer open om te lezen of ze nog steeds op dezelfde manier naar elkaar kijken. Een mooi gebaar van hun samen.
Wij wensen Bas en Petrie veel geluk voor de toekomst in hun nieuwe huis in Son en Breugel. Maar met een start op een dag als vandaag en op deze plek kan dat niet anders.
Voor degenen die ook graag op deze bijzondere locatie elkaar het ja-woord willen geven, dat kan. Neem daarvoor contact op met de BACK-commissie binnen Son en Breugel. louwersineke@hotmail.com, tel. nr. 0499 476142


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding