Foto:  Jan Kriek
Foto: Jan Kriek

Collecte Natuurmonumenten levert recordbedrag op

Algemeen

De collecte van Natuurmonumenten in februari van dit jaar heeft ruim €710.000 voor de natuur opgebracht. Een stijging van meer dan 20 procent ten opzichte van vorig jaar. Zo'n 10.000 vrijwilligers gingen op pad om geld in te zamelen voor de natuur. Met de opbrengst wil Natuurmonumenten kwetsbare natuur in Nederland versterken.


Boswachter Hanne Tersmette: "Het is geweldig om te zien dat zoveel mensen zich inzetten voor onze natuur. En met fantastisch resultaat! Veel dank aan alle natuurliefhebbers die hebben meegeholpen. Hiermee kunnen we nog meer doen voor de natuur in Nederland, want dat blijft hard nodig." Met de opbrengst kan Natuurmonumenten natuurgebieden versterken en waar mogelijk uitbreiden. Robuuste natuur geeft kwetsbare dieren en planten de kans om te herstellen. Ook zet Natuurmonumenten zich in voor het behoud van waardevolle cultuurhistorische landschappen. Enkele voorbeelden: de aanleg van de Marker Wadden, natuureilanden die het Markermeer nieuw leven moeten inblazen; het terugbrengen van verloren deltanatuur in Haringvliet; uitbreiding van zeldzame blauwgraslanden in Overijssel; en herstel van de Wytsemakooi (eendenkooi) in Groningen.

Collectanten gezocht
Loop je graag in de natuur? Loop dan ook eens vóór de natuur. Van 5 t/m 11 februari 2017 collecteert Natuurmonumenten weer en alle hulp is daarbij welkom! Meld je aan via www.natuumonumenten.nl/collecteren

Over Natuurmonumenten
Natuurmonumenten is een vereniging met ruim 719.000 leden en donateurs en meer dan 200.000 kinderen, lid van OERRR. Zij hebben een gezamenlijk doel: opkomen voor natuur in Nederland. Daarom verwerft en beheert Natuurmonumenten 355 natuurgebieden met een gezamenlijke oppervlakte van 105.000 hectare. De natuurgebieden zijn bijna allemaal publiek toegankelijk. Er staan zo'n 3200 bouwwerken, waarvan Natuurmonumenten er 1700 beschermt en onderhoudt. 500 bouwwerken bezitten een monumentale status.