Afbeelding

Wel / niet geslaagd, maar toch al een feestje!

Algemeen

Voor vele eindexamenkandidaten vond donderdag 26 mei het gala plaats bij café restaurant de Zwaan in Son en Breugel. Met bijzonder vervoer! 


Zo rond de klok van 4 uur wordt het onrustig op het terras van De Zwaan: er worden dranghekken geplaatst en een rode loper wordt uitgelegd. Het blijken de eerste voorbereidingen te zijn voor het galafeest van die avond. Elk jaar vieren eindexamenkandidaten hier het einde van hun middelbare schoolperiode. Of ze nu wel of niet geslaagd zijn, dat maakt op dat moment niet uit, dit is hun feestje!
De avond start voor velen op het 17 Septemberplein, daar verzamelen de jongelui zich samen met het vervoer dat ze naar De Zwaan zal brengen. De Porsche 's, BMW 's, Audi's  en meer indrukwekkende merken stellen zich op om de feestelingen te gaan vervoeren. De kolonne stelt zich op en vertrekt naar het Kerkplein. Daar staat inmiddels het publiek rijen dik opgesteld omdat het geen moment wil missen van de aankomst. Ouders, opa's en oma's van de studenten natuurlijk vooraan. De eerste bolides zijn in zicht, en de jongelui genieten overduidelijk van de aandacht. De heren keurig in pak, met stropdas of strik, ze kijken er wat ongemakkelijk bij. De dames stralen in hun galajurken, en zo te zien hebben de kappers een drukke dag gehad. Het is een metamorfose in optima forma: van scholieren in spijkerbroek tot jonge volwassenen in gala. 
Een kleine 2 uur rijden de auto's af en aan totdat alle studenten gearriveerd zijn en het feest voor hen kan beginnen. Het publiek heeft genoten van de aanblik van al die prachtige auto's en de blijheid van die mooie jonge mensen zorgde bij velen voor een trotse, soms een ontroerde, glimlach. 
Nu nog wachten op de uitslag van de examens! 
 

Afbeelding