Afbeelding

Son en Breugel in top10 economische toplocaties

Zakelijk

Son en Breugel - Son en Breugel dendert de top10 economische toplocaties van Nederland binnen.

In de monitor van economisch snelst groeiende gemeenten van Elsevier komt Son en Breugel als kleine gemeente de top 10 van Nederlandse economische toplocaties binnen. De economische prestaties leveren Son en Breugel en Ekkersrijt de 9e plaats op met een rapportcijfer van 7,6. Met een 12e en 11e plaats in voorgaande jaren zet de groeispurt dóór.

Deze structureel sterke positie is een gevolg van actief lokaal beleid gericht op systematisch versterken en faciliteren van groeiambities van ondernemingen, het aantrekken van nieuwe bedrijven door goede bereikbaarheid en dito infrastructuur voor zowel inwoners als bedrijven. Ook de uitstekende veiligheidscijfers op bedrijventerrein Ekkersrijt spelen een rol.

Het onderzoek Toplocaties van Elsevier en Bureau Louter legt jaarlijks de lokale economie van Nederland onder de loep. Door de prestaties van de gemeenten af te zetten tegen het aantal inwoners wordt zichtbaar hoe de lokale economieën zich ten opzichte van elkaar verhouden. Er wordt onder andere naar bedrijventerreinen, kantoren en arbeidsproductiviteit van de inwoners gekeken.

In de top-50 staan twaalf Brabantse gemeenten en in de top-10 vijf. Eindhoven moet als nummer twee alleen Haarlemmermeer laten voorgaan, opnieuw winnaar dankzij luchthaven Schiphol. Om het Brabantse succes te bevestigen, komen Son en Breugel en Bladel dit jaar de top-10 binnen. Verder staat Den Bosch op 5 en Breda op nummer 10. Elsevier publiceert het hele onderzoek deze week in haar magazine.


Afbeelding
Ingezonden 5 uur geleden Fatbikes niet welkom bij VVN Verkeersexamen
Afbeelding
Ingezonden 15 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 19 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen 20 uur geleden SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden 21 uur geleden Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen
Paasletterpuzzel in het centrum van Son en Breugel
Algemeen 22 uur geleden Maak kans op mooie prijzen in het centrum van Son en Breugel