Afbeelding

Van den Berg opstap-dag voor elektrische fietsen.

Algemeen

Op donderdag 21 Juli houdt Fiets en Sport van den Berg samen met een aantal gerenommeerde fietsmerken een opstap-dag voor elektrische fietsen.


Elektrische fietsen zijn de laatste jaren volledig ingeburgerd en worden ondertussen ook gevonden door de woon-werk fietser en schoolfietser. Dit heeft als gevolg dat het assortiment fietsen enorm is uitgebreid en er voor iedereen een fiets is, maar welke?!

Met het organiseren van deze opstapdag helpt Fiets en Sport van den Berg u in het adviseren en uitproberen van diverse fietsen van merken Kalkhoff ( E-bike winnaar 2016 telegraaf), RIH, Cortina en Batavus.
Kalkhoff blinkt uit in de midden-motor techniek, fietsen met een zeer laag zwaartepunt en gesitueerd in het midden van de fiets zorgt voor een sportieve en soepele ondersteuning met uitmuntend gebruiksgemak. RIH, een van oudsher, ambachtelijk Nederlands top merk zet met de nieuwe Omega 3 een fiets neer die voorzien is van alle gemakken en mogelijkheden. De fiets is uitgevoerd met onder andere een cruise controle en een eco functie, ideaal voor de fietser die lagere snelheden wil fietsen en daardoor optimaal kan genieten van al het moois van het Brabantse land. Cortina is een naam die vooral bij de Schoolfietser een fiets-bel doet rinkelen. Deze elektrische transport fietsen en stadsfietsen worden gefabriceerd in Zwolle en hebben zich al jaren geleden op de kaart gezet met doordachte techniek en uitmuntend design. Rest Batavus, een merk dat eigenlijk geen introductie behoeft. De Rijwielfabriek uit het noorden van het land (Heereveen) produceert en innoveert zijn fietsen voor de echte tourfietser, oerdegelijk met oog voor een scherpe prijs.

Een elektrische fiets is niet zomaar een fiets, ieder type voelt, reageert en rijdt anders. Dat betekent niet dat bijv. een midden-motor beter is dan een voorwiel motor. Alles staat of valt met de meettechniek, deze bepaalt het moment, de hoeveelheid en de soepelheid van de ondersteuning.
De accu bepaalt in grote mate hoeveel kilometer u met de elektrische fiets kunt fietsen. Vaak wordt de capaciteit uitgedrukt in Ampere, maar makkelijker is Watt/uur, daarmee kunt u beter de verschillende fietsen vergelijken. Door een elektrische fiets te rijden zoals een auto ( in een lage versnelling wegrijden en dan doorschakelen) vergroot u het bereik van de fiets en de soepelheid van de ondersteuning.

Kortom, er is genoeg te zien en ervaren op donderdag 21 Juli bij Fiets en Sport van den Berg .
( vanaf 9:00 tot 18:00 uur)