Afbeelding

Wie wandelt, wordt honderd

Algemeen

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om de Vierdaagse van Nijmegen te lopen. De een wil een sportieve prestatie leveren, de ander komt voor de gezelligheid, het feest en of de saamhorigheid.


Dit jaar was de 100ste Vierdaagse, en het werd een zware door de hoge temperaturen. Op de eerste wandeldag, de dag van Elst, werd het al snel warm. Mede hierdoor waren er op de eerste dag al meer uitvallers dan voorgaande jaren. De wandelaars werden wel een half uur langer in de gelegenheid gesteld om te finishen.
De dag van Wijchen, roze woensdag, begon voor de deelnemers van de 30 en 40 km een half uurtje vroeger. De organisatie had dit besloten in verband met de hoge temperatuur. Dit werd dan ook de dag met de meeste uitvallers, ruim 2000.
Donderdagochtend gingen de overgebleven wandelaars op weg naar Groesbeek. Gewoon op de normale starttijd, want het zou die dag 'minder' warm worden. Al zingend het lied van Boudewijn de Groot Het Land Van Maas en Waal, bereikt de stoet wandelaars onder de gouden hemel in de zilveren zon de Zevenheuvelenweg. Na deze zware dag bereiken uiteindelijk 42.996 wandelaars de Wedren in Nijmegen.
Vrijdag, de laatste dag, begon met veel regen en onweer. Maar dat mocht de pret niet drukken, want de Via Gladiola was in zicht.
Uiteindelijk konden 42.557 wandelaars in de felle zon hun Vierdaagse kruis ophalen. Deze Koninklijke onderscheiding staat voor betoonde marsvaardigheid. Een hele prestatie onder deze zware weeromstandigheden.
Wij van de MooiSonenBreugelKrant feliciteren alle deelnemers uit Son en Breugel, die hebben deelgenomen aan de 100ste Vierdaagse van Nijmegen.

Afbeelding
Ingezonden 5 uur geleden Fatbikes niet welkom bij VVN Verkeersexamen
Afbeelding
Ingezonden 15 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 19 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen 20 uur geleden SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden 21 uur geleden Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen
Paasletterpuzzel in het centrum van Son en Breugel
Algemeen 22 uur geleden Maak kans op mooie prijzen in het centrum van Son en Breugel