vlnr: zaakgelastigde Shawn Crowley, Michael Daniëls en US Militair Attache Kolonel Vincent Martinelli
vlnr: zaakgelastigde Shawn Crowley, Michael Daniëls en US Militair Attache Kolonel Vincent Martinelli

Hoog Amerikaans bezoek op het Oranjeveld

Verenigingen

Afgelopen weekend was er een militair kamp opgezet op het Oranjeveld die de bezoekers de gelegenheid gaf om te zien hoe Amerikaanse soldaten tijdens Market Garden 1944 in en rondom Son en Breugel verbleven.

Eén van de organisatoren van dit kampement is Michael Daniels. Op vrijdag 16 september was er een ontmoeting tussen hem en de US Militaire Attaché Kolonel Vincent Martinelli tijdens de kranslegging bij de parachutist bij de vijver in Son en Breugel.
Michael Daniels nodigde hem spontaan uit om in het weekend een kijkje te komen nemen in het kamp op het Oranjeveld. Hij reageerde enthousiast maar vertelde ook dat hij een druk schema had in het weekend.
Op zondag 18 september werd Daniels verrast door een telefoontje waarin aangekondigd werd dat de Attaché en de zaakgelastigde of Chargé d 'Affaires Shawn Crowley rond 15.30 uur op het kamp aanwezig zouden zijn. Op dat tijdstip zou eigenlijk de eindceremonie worden gehouden om daarna het kamp te sluiten. Niemand had er moeite mee dat het kamp hierdoor een uur langer open zou blijven. Zeker het bezoekend publiek niet. Het feit dat zulke hoogwaardigheidsbekleders de moeite namen om naar Son en Breugel te komen om het kamp te bezoeken onderstreept de waarde die gehecht wordt aan de jaarlijkse herdenking van Market Garden in Son en Breugel.