Afbeelding

Gouden Buur woont in Best

Algemeen

Son en Breugel / Best - Willie Pluijm uit Best wint Nationale Gouden Buur Award. Buurtapp Nextdoor ontving ruim 300 inzendingen voor haar Gouden Buur Awards in aanloop naar Nationale Burendag op zaterdag 24 september. De landelijke winnaar komt uit Noord-Brabant. Willie Pluijm uit Best is verkozen tot Gouden Buur 2016!

Elke buurt kent zijn helden: een buurman of buurvrouw die echt het verschil maakt. Iemand die gezelligheid op straat brengt of die je altijd om hulp kan vragen. Deze buurtbewoners zet Nextdoor, een besloten buurtapp waarop al meer dan 2.800 Nederlandse buurten actief zijn, deze week in het zonnetje met de Gouden Buur Awards. Willie Pluijm uit de buurt Leeuwerik in Best is niet alleen verkozen tot Gouden Buur van Noord-Brabant, maar wint ook de landelijke titel.

"Willie Pluijm is de drijfveer achter vele sociale buurtactiviteiten" vertelt Tamar van de Paal, Country Manager Nextdoor Nederland. "Hij zorgt voor verbinding onder buurtgenoten en daarom is hij voor ons een echte Gouden Buur!"

Man met ideeën
"Willie is al meer dan 40 jaar actief voor buurt, jeugd, sport en medemens" vertelt Ad van Beek, die zijn buurman Willie nomineerde voor de Gouden Buur Award. "Hij is een groot organisator en actief verenigingslid. Hij organiseert NL-Doet, de Nationale Ouderen dag, Burendag: alles wat maar bij kan dragen aan een sociaal en prettig leefklimaat!"

"Dankzij dit type mensen kunnen verenigingen blijven bestaan, worden buurten gezelliger, socialer en dus ook veilig en schoon", gaat Ad verder. "Hij is bovendien voor allen die hem leren kennen een vriend voor het leven".

"Voor de kinderen"
Buurtgenoten vertellen dat de buurtvereniging stil lag, voordat Willie deze weer revitaliseerde. Elk kwartaal organiseert hij nu drie evenementen. "Je doet het voor de blije gezichten van de kinderen", vertelt Willie. "Maar alleen doe ik het niet: zonder hulp ben je natuurlijk nergens. Samen, als buurt, staan we sterk!"

Willie vertelt trots te zijn om Nextdoor's Gouden Buur Award in ontvangst te mogen nemen. "Ik ben ontzettend vereerd dat buurtgenoten mijn inspanningen waarderen, maar voor mij is het juist een groot plezier om te doen. Zolang ik het nog kan, blijf ik actief voor de buurt!"