Afbeelding

Halloween en uw huisdier

Ingezonden

Onschuldige bangmakerij op Halloween kan leuk zijn, maar niemand wil achtervolgd worden met het feit dat hun geliefde huisdier ziek, gewond of zelfs gedood werd tijdens de festiviteiten.

We kunnen ervoor zorgen dat Halloween voor onze katten en honden geen'trick' is maar een 'treat', door een paar eenvoudige voorzorgsmaatregelen te nemen. Veel dieren kunnen lekkernijen die giftige bestanddelen bevatten, zoals chocolade of xylitol – soms met verpakking en al – niet weerstaan. Houd alle snoep en andere lekkernijen buiten hun bereik, en doe hetzelfde met kaarsen en lampionnen, die brandwonden en brand kunnen veroorzaken als ze worden omgestoten.

Het verkleden van dieren is voor hen meestal geen pretje omdat kostuums hun vermogen om te zien, bewegen en ademen kunnen belemmeren – en sommige kostuums simpelweg ongemakkelijk zitten. Ze kunnen ook stikken of gewurgd worden als ze op kleine onderdelen van hun kostuums kauwen of verstrikt raken. Laat de verkleedpartij over aan de jeugd en laat dieren hun natuurlijke schattige zelf zijn.

Gekostumeerde gasten kunnen zelfs de vriendelijkste dieren schichtig en bang maken waardoor ze kunnen bijten of zelfs op de vlucht slaan. Houd voor de zekerheid uw dieren uit de buurt van de deur, en zorg ervoor dat ze gechipt zijn en een halsband dragen met correcte ID-tags.

Yvonne Lemmen /PETA Nederland