Afbeelding

Eindelijk duidelijkheid over Braecklant

Algemeen

Op de dag dat buurthuis Braecklant 35 jaar bestond was er nog onduidelijkheid of het wel zou blijven bestaan.

Die duidelijkheid was er al wel voor over De Boerderij in Breugel. Afgelopen week maakte het college echter bekend dat ook Braecklant als buurthuis in de wijk De Gentiaan zal blijven bestaan.
Het gebouw is in redelijke maar zeker niet in goede staat, en energiezuinig kan het ook niet worden genoemd. Zo is er enkel glas in het gebouw en is ook het dak aan groot onderhoud toe. Ook is er een verzakking van de vloer geweest. Allemaal tekenen dat er nodig wat aan onderhoud moet gebeuren. Mede door de staat van het gebouw is er eerder al naar alternatieven gekeken, één daarvan was het leegstaande oude schoolgebouwtje op het terrein van De Bloktempel.
Dit was echter niet praktisch uitvoerbaar, door het grote aantal clubs en verenigingen dat nu gebruik maakt van De Braecklant, zou het wat aantal vierkante meters betreft niet passen.

Er is nog gekeken naar een andere passende invulling van het gebouwtje maar dat is uiteindelijk niet gelukt, waardoor het nu gesloopt gaat worden. De grond wordt toegevoegd aan het project voor nieuwbouw aan de IJssellaan.
Voor het bestuur van Braecklant is het natuurlijk prachtig nieuws, een verlaat jubileumcadeau als het ware. Het college geeft op deze wijze duidelijkheid als het om de buurthuizen in Son en Breugel gaat. De Boerderij in Breugel blijft net zoals eerder genoemde buurt huis Braecklant. Daarbij komt in het centrum dus het nieuwe MFA, een nieuw te bouwen buurthuis.
Het gebouw in Breugel in de St. Genovevastraat, ondermeer jarenlang de thuisbasis van scouting M. Sinclair, gaat gesloopt worden. Eerst zal het nog het tijdelijk onderkomen worden voor scouting Dutmella. Als het gebouw gesloopt is zal het terrein naar alle waarschijnlijkheid voor woningbouw gebruikt gaan worden. Ook het IVN en Korein maken gebruik van het gebouw aan de St. Genovevastraat, waar zij naar toe gaan is nog onbekend.

Afbeelding
Ingezonden 5 uur geleden Fatbikes niet welkom bij VVN Verkeersexamen
Afbeelding
Ingezonden 15 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 19 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen 20 uur geleden SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden 21 uur geleden Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen
Paasletterpuzzel in het centrum van Son en Breugel
Algemeen 22 uur geleden Maak kans op mooie prijzen in het centrum van Son en Breugel