ons dorp live hoesje 2006
ons dorp live hoesje 2006

Ons Dorp Live uniek en bijzonder

Cultuur

Op donderdag avond 1 december loop ik, zoals afgesproken, het huis van Hans Teulings binnen. Aan de grote tafel zit Hans samen met Eric Maas, Wilco Broks en Pieter van den Oever. Zij vormen samen met Marc Gruithuijzen, Pieter Foolen, Eric Knottnerus, Ted Swinkels, het hart van Ons Dorp Live, met achter de schermen Geert Verschuren en Jörg Hompes Giggut Events,

Door: Adrie Neervoort

Want daar gaat mijn afspraak over, even bijpraten over het evenement dat Ons Dorp Live heet en in 2006 is gestart. Nu, tien jaar verder, gaat alweer de zesde editie van start en wel op zaterdag 17 december om 19.30 uur.
Wat drijft de mensen achter dit tweejaarlijkse evenement toch om heel veel tijd en energie in de organisatie van een lokaal muziek evenement te steken? "Passie en beleving" roept Hans. "Dat drijft ons en de deelnemende bands ook, elke keer weer."
Al gauw blijkt dat de heren aan tafel precies weten wat zij willen, als het gaat om Ons Dorp Live. "Wij zijn in 2006 begonnen met het idee om bands die in Son en Breugel actief waren een podium in ons dorp te geven. Er waren toen en er zijn nu nog steeds veel bands die regelmatig repeteren maar eigenlijk nooit optreden. Daar wilden we in 2006 wat aan doen. Om het idee wat aanzien te geven hebben wij als Giggut Events bij de eerste Ons Dorp Live een CD uitgeven met daarop de bands uit Son en Breugel die dat jaar meededen. De opdracht was: maak een nummer dat over Son en Breugel gaat in je eigen muziekstijl. De nummers werden opgenomen in een professionele studio en zo ontstond er een unieke cd die veel mensen nog in huis zullen hebben."

Ook hier was de opbrengst niet het doel, maar het plezier en de passie om samen een unieke cd te maken. Ook dit jaar is er dus weer een Ons Dorp Live, 24 bands zullen op 7 podia in ons dorp te bewonderen zijn. Met een mengelmoes aan stijlen, van pop tot country en van blues tot rock en alle stijlen die daar tussen liggen.
Ons Dorp Live is een muzikale fruitmand waar iedereen uit pakt wat hij lust. Juist daardoor, en het feit dat de bands op het podium staan omdat ze gewoon graag spelen tijdens dit unieke evenement, maakt Ons Dorp Live zo bijzonder. Volgens de heren aan tafel is het vrij eenvoudig om op dit moment aan bands te komen die een binding hebben met Son en Breugel, terwijl ze dit vertellen lijkt het wel of het halve dorp in een bandje speelt.
Het programmeren van de bands op de diverse podia blijkt altijd weer een hele klus, waarbij tijd een belangrijke rol speelt.

Halverwege de avond gaan de bands namelijk wisselen, een prachtig gezicht als je buiten staat volgens de heren aan tafel. Want bijna alle muzikanten spelen het liefst op hun eigen instrument. Nu is het meenemen van een gitaar niet direct een verhuizing maar bij een drumstel ligt dat toch wat anders. Om alles in goede banen te leiden heeft iedere locatie een gastheer, deze vangt de bands op en zorgt dat het wisselen goed en op tijd verloopt, want voor dat het optreden kan starten moet er ook nog even een soundcheck worden gedaan. De sfeer tijdens Ons Dorp Live is gewoon uniek want je kunt je op loopafstand van de ene naar de ander band verplaatsen en betaalt ook nergens entree.
Nieuw dit jaar is een App waarop je kunt zien waar de verschillende bands optreden en hoe laat. Erg praktisch is dat je de App zo kunt instellen dat deze je waarschuwt wanneer je favoriete band gaat optreden. De App is ontwikkeld door Annette Hospers en Niek van der Steen, speciaal voor Ons Dorp Live. Deze kun je downloaden in de App- of Play store.