Mariet de Boer en Renee Wijnhoven
Mariet de Boer en Renee Wijnhoven

Mariet en Renee: Bellydancers of the World

Algemeen

Na overtuigende overwinningen op zowel de Nederlandse- en Benelux kampioenschappen eerder dit jaar, plaatste buikdanseressen Mariet de Boer (St. Oedenrode) en Renee Wijnhoven (Helmond) zich voor het wereldkampioenschap Buikdans in Duitsland.

Al vele jaren traint Renee bij Mara's Dansstudio aan de Vresselseweg op de grens van st Oedenrode en Breugel, onder leiding en begeleiding van Mariet. Nadat Renee zowel Nederlands als Benelux kampioen was geworden in de categorie 'junioren' vond ze het tijd voor een nieuwe uitdaging. Zo werd het idee van een duo dans geboren. Dit natuurlijk met niemand anders dan de trainster van de medaille winnende danseres.

Met een energieke en technische dans op het bekende nummer Buleria, plaatste het duo zich probleemloos voor de wereldkampioenschappen. Even leken de auteursrechten op het nummer roet in het eten te gooien, het origineel mocht niet gebruikt worden op het internationale evenement. Gelukkig wist Mariet hier creatief mee om te gaan door een instrumentale versie van het nummer te gebruiken en na de laatste puntjes op de nieuwe i's was de tegenslag overwonnen.

Met danseressen vanuit de hele wereld, was de spanning op 27 november te snijden in Duisburg. Hoewel de buikdans wereld niet zo groot is, reizen de danseressen af vanuit Maleisië, Macao en Brazilië om deel te nemen aan het evenement. Er wordt flink gestreden om de titels.

Voor Mariet en Renee gold maar één titel: Duo Fantasy Bellydancers of the world. Na een foutloze en prachtige dans, was het zenuwslopende wachten op de prijsuitreiking begonnen. Deze werd echter dik beloond met de trofee voor de eerste plaats! De Bellydancers of the World, duo Fantasy, zijn afkomstig van onze lokale dansschool Mara's Dansstudio. Een titel om met trots te dragen.

Bij Mara's Dansstudio worden niet alleen kampioenen getraind, ook voor beginners van alle leeftijden staan de deuren open. Van Fitz tot buikdans en Zumba tot draag&dans, er is voor ieder wat wils. Voor meer informatie: www.marasdansstudio.nl/