Foto: Rallymaniacs.com
Foto: Rallymaniacs.com

Gerard de Rooy derde in Dakar maar tevreden

Algemeen

Natuurlijk was hij liever eerste geworden, maar één lastig te vinden waypoint en in totaal drie lekke banden zorgden er dit jaar voor dat hij niet als eerste eindigde.
Maar het doel was zeker een podiumplaats en dat is ondanks één zeer slechte dag in de rally gelukt. Vandaar dat De Rooy tevreden is met de derde plaats en dus een podiumplaats.

De Rooy denkt dat het feit dat de negende etappe niet doorging, bestempeld als " de koninginnenrit van de Dakar" Volgens hem had het daar moeten gebeuren, het vergroten van de voorsprong op de nummer twee. Natuurlijk weet je niet of het was gelukt =, maar denk wel dat door dat er twee etappes waren afgelast en andere ingekort er nu maar 2200 wedstrijdkilometers overbleven.

De Rooy kijkt tevreden terug op Dakar 2017 zeker als het om de techniek gaat die heeft geen problemen gegeven en als team hebben we perfect gefunctioneerd. Volgend jaar zal team De Rooy aan de start verschijnen met een geheel nieuwe Iveco, De truck moet in maart dit jaar gereed zijn en dan kan er getest worden. We kijken nu al uit naar Dakar 2018