Gerard van Maasakkers en Frank Cools
Gerard van Maasakkers en Frank Cools

Gerard van Maasakkers en Frank Cools in het Vestzaktheater

Cultuur

Son en Breugel - Op zaterdag 4 februari a.s. brengen Gerard Van Maasakkers en zijn partner Frank Cools de voorstelling "Maar liefje, nu heb je geen voetjes in het Vestzaktheater aan de kerkstraat in Son. Aanvang van de voorstelling 20.15 uur, de toegangsprijs bedraagt 22,00 incl. een pauzedrankje. Er kan nog een beperkt aantal kaarten gereserveerd worden via www.vestzaktheaterson.nl.


Een heer uit Brabant en een heer uit Gent
Als die twee samen zingen, gebeurt er wat! Natuurlijk zijn er die prachtige liedjes van Gerard van Maasakkers, en ook liedjes die ze het liefst zelf hadden willen schrijven. Maar anderen waren hen voor: Nederlanders als Ramses Shaffy, Bram Vermeulen, Cornelis Vreeswijk en Vlamingen als Willem Vermandere en Louis Neefs. Een traan, een lach, maar soms ook twijfel. Want wat moet je nou met Maar liefje, nu heb je geen voetjes? Een smartlap dus, maar dan een verrukkelijke.
In dit unieke programma komen twee werelden bij elkaar. De heren houden het simpel: wat gitaren en ukuleles, misschien een orgeltje en twee fantastische stemmen.
Gerard van Maasakkers (1949) maakt sinds 1978 met succes albums in het Brabants dialect of een Brabants gekleurde vorm van het Standaardnederlands. Van zijn eerste l.p "Komt er mer in" werden er meer dan 15.000 exemplaren verkocht.

Hij presenteert theatervoorstellingen met eigen werk, waarbij behalve de folk-wortels ook chansons, latin en jazzy liedjes aan bod komen. Sinds 1991 toert Van Maasakkers met als begeleidingsband De Vaste Mannen.
In 2003 viert Van Maasakkers zijn zilveren zangersjubileum met 2 uitverkochte concerten in Eindhoven en ontvangt hij de hoge provinciale onderscheiding Hertog Jan van Brabant. In november ontvangt hij de Ad de Laat prijs. Ook krijgt hij in 2004 de Gemeentelijke Erepenning van zijn geboortedorp Nuenen
In 2009 ontvangt Gerard een Gouden Harp. Op 22 november 2011 wordt Gerard benoemd tot Ereburger van Brabant, samen met Guus Meeuwis en dj Tiësto. Op 16 april 2012 krijgt Gerard (samen met componist Egbert Derix) de Annie M.G. Schmidtprijs voor "Zomaar onverwacht".