Gerrit-Pieter Enters van Genzo Zonwering FOTO: Wil Feijen
Gerrit-Pieter Enters van Genzo Zonwering FOTO: Wil Feijen

Gerrit-Pieter Enters van Genzo Zonwering BV, genomineerd ondernemer van het jaar

Zakelijk

Tijdens een dikke sneeuwbui bezoeken we Gerrit-Pieter Enters, oprichter en eigenaar Van Genzo Zonwering BV, genomineerd Ondernemer van het Jaar 2016. Niet echt een weertje waar je aan zonwering denkt. Lachend zegt hij: "Nee vandaag is vast niet onze topdag in de showroom. Maar we bestaan in 2016 al zo'n dertig jaar, dus we zijn geen eendagsvlieg. In de loop der jaren is Genzo uitgegroeid tot hoogwaardige Zonwering specialist."

Door: Arjen Strik

Het bedrijf in vogelvlucht
Genzo Zonwering BV is in 1986 begonnen met eigen productie van verticale lamellen en een kleine showroom aan de Visserstraat in Eindhoven. Na vijf jaar verhuisde Genzo naar een nieuw bedrijfspand op Ekkersrijt in Son. De showroom van 500 m2 bood de mogelijkheid om alle producten in ware grootte te presenteren. In 2014 is Genzo Zonwering BV verhuisd naar het pand op Ekkersrijt 4307 in Son. Deze locatie heeft een hoog plafond zodat de producten nog beter tot zijn recht komen. Genzo levert een totaalconcept; raamdecoratie en buitenzonwering, screens, rolluiken, veranda's, shutters, (rol)horren en hordeuren, parasols, vouw- en gordijnen maar ook alles voor het buitenleven. Genzo ontzorgt, van ontwerp tot montage, van reparatie tot onderhoud, en biedt altijd passend advies. Genzo is actief in de particuliere én de zakelijke markt: (horeca)ondernemers, aannemers, VvE's en architecten, en onder andere Gemeente Eindhoven, Stichting Gezondheidscentrum Eindhoven, Lekkerland, Maas International, FGH Bank, Vacansoleil. In februari 2015 heeft Genzo Zonwering de particuliere tak van Prozon Zonwering overgenomen. Daarnaast is Genzo vanaf 2017 ook verkooppunt voor Wonen en Zo uit Oirschot, o.a. dealer van Riviera Maison, IB Laursen, Knit Factory kussens en plaids en Motion Gietvloeren uit Amsterdam.


Hoe reageerde u op uw voordracht?
"Ik was verrast toen ik gebeld werd met de mededeling dat ik genomineerd was als ondernemer van het jaar. Ik had daar nooit bij stil gestaan en mezelf ook niet opgegeven. Maar het past eigenlijk wel mooi in ons jubileumjaar. Mijn vrouw vroeg of ik haar voor de gek hield, toen ik het haar vertelde. We hebben wel eens eerder een prijs gewonnen, zoals die van 'Zonvakker' van het jaar, een prijs van de branchvereniging.

Pak je kans is het motto, wat roept dat bij u op?
"In de dertig jaar zijn we uitgegroeid tot marktleider in Zuidoost Nederland en werken ook in België op het gebied van zonwering en rolluiken. We hebben het vertrouwen gekregen van onze klanten door het leveren van kwaliteit, maatwerk, verbinding in een totaal concept dat de klant ontzorgt.
Maar zonder steun van het thuisfront was mij dat niet gelukt. We zijn een echte ondernemersfamilie, de handel zit ons in het bloed. Mijn vrouw is achter de schermen het kompas waar ik op vaar. Zij heeft ook een eigen zaak in woonaccessoires in Oirschot. Mijn dochter heeft een succesvolle salon in Oirschot en mijn zoon heeft een eigen zaak op het gebied van woonaccessoires in Udenhout. Er is al over ons geschreven als "Family in Business". Ik werk bij Genzo met een klein team van 5 vakmensen. De montage en reparatiewerkzaamheden doen wij uitsluitend in eigen beheer maar bij grotere projecten of in zeer drukke tijden huren wij derden in. Voor de toekomst willen wij bij Genzo ons ook nog gaan richten op o.a. buitenkussens en buitenkleden, verlichting en wellicht hoogwaardig tuinmeubilair.

Heeft u nog andere interesses?
"In was altijd bezig met mijn hond, een labrador. Helaas heb ik net afscheid van haar moeten nemen, iets dat mij zwaar gevallen is. Daarnaast ben ik weg van autosport Formule 1. Fantastisch om Max Verstappen in een inhaalrace te zien in Brazilië. Daar kan ik echt van genieten."

We danken de heer Gerrit-Pieter Enters voor het interview en wensen hem veel succes in de competitie.