Afbeelding

 Bijzonder carnavalsfeest op vliegbasis Eindhoven 

Algemeen

Eindhoven - afgelopen vrijdag hebben zo'n 180 mensen met een beperking carnaval gevierd op vliegbasis Eindhoven. Dit bijzondere carnavalsfeest werd dit jaar voor de 35e keer georganiseerd.

De feestvierders van de Stichting Severinus en het dagbestedingscentrum 'De Spaken' van Lunetzorg, werden met bussen opgehaald en op de vliegbasis muzikaal ontvangen door het stoeprandorkest 'De Kwelpiepers'. 
"Voor de bewoners van Severinus betekent carnaval op vliegbasis Eindhoven het startsein voor carnaval," zegt Erik van der Velden, medewerker van de Severinus Stichting. "Volgens de bewoners kan carnaval niet beter beginnen dan met het gebruikelijke onthaal door militairen, muziek van het stoeprandorkest en het eten van een zak patat met een lekkere snack." 
Ook Laura Laagland, cliëntbegeleidster van Lunetzorg 'De Spaken', kan dit beamen: "Na het vieren van oud & nieuw is dit het eerste waar de cliënten over beginnen, namelijk het carnavalsfeest met militairen op vliegbasis Eindhoven." 
Begin jaren tachtig is op de vliegbasis bij carnavalsvereniging 'De Kwelschapen' het idee ontstaan om voor mensen met een beperking uit de regio iets te organiseren tijdens carnaval. Vanaf begin jaren '90 zijn 'De Kwelschapen' opgeheven en hebben de 'De Kwelpiepers' het stokje overgenomen. Vandaag de dag wordt het feest georganiseerd door Bureau Welfare van de vliegbasis, maar 'De Kwelpiepers' zijn nog steeds van de partij. 
 

Afbeelding