Foto Lianne van Asperdt
Foto Lianne van Asperdt Foto: Lianne van Asperdt

Terugblik van prins Jeroen, prinses Lieke en adjudant Calvin.

Algemeen

Een kijkje achter de schermen bij de grote 3, prins, prinses en adjudant. In opdracht van onze razende reporter hebben zij de afgelopen week een soort dagboek bijgehouden van alle activiteiten tijdens de carnavalsdagen. Je bent tenslotte maar eens in je leven een heuse jeugdprins of jeugdprinses; wat beleef je zoal?


Carnaval start op donderdagavond met een bezoek aan Berckenstaete wat een heel gezellige avond werd; Jeroen vond het leuk dat opa en oma er waren, Lieke genoot van al die genietende bewoners en Calvin vind het verkopen van de lootjes geweldig. De loterij met de mooie prijzen viel dan ook zeer in de smaak bij de bewoners.

Vrijdag staat in het teken van het zieken- en scholenbezoek, wat op alle drie een onuitwisbare indruk heeft gemaakt. Het was fijn en leuk om te zien dat iedereen blij was met de afgelegde bezoeken, thuis en op de scholen. Alle 3 vonden ze het heel gezellig in de bus en op de scholen. Het bezoek aan de Kromme hoek was wel een hoogtepunt voor Lieke (haar lagere school) en voor Calvin (z'n neefje zit op die school). Met z'n allen Glow in de Dark Midgetgolf spelen was een leuke activiteit.

Zaterdagmiddag de aftrap van het carnaval tijdens de jeugdzittingsmiddag in de carnavalstent. Verder een bezoek aan de kindermiddag in Oase, waar de sleuteloverdracht plaats vond. Uit handen van de voorzitter van Oase kregen Jeroen en Lieke de sleutel van Oase om 4 dagen te kunnen feesten.

De optocht op zondag was keigezellig; met z'n allen vanaf Oase naar Breugel lopen en dan op de wagen van de Dommelsoppers. Natuurlijk confetti gooien, dansen, hossen en vooral veel lol met elkaar. Voor Jeroen een hele nieuwe ervaring omdat hij normaal altijd langs de kant staat te kijken, maar nu ben je gewoon een deel van de optocht. Lieke vond het leuk en gezellig, vooral toen de wagen langs haar familie reed. In de avonduren samen met de Raad van Elf een bezoek gebracht aan de jeugdtent.

Maandagmiddag was het weer feest in de carnavalstent en een bezoek aan de peuter- en kleutermiddag in Oase. Op maandagavond werd er traditioneel een bezoek gebracht aan het Harlekijnengat; Jeroen vond het leuk om te zien dat de bewoners van Zonhove een kei zijn in carnaval vieren, Lieke vond het bijzonder hoe de bewoners reageerde op hun bezoek en Calvin ging met iedereen hossen en dansen.

Dinsdag was een lange en vermoeiende dag; het begon in de carnavalstent, gevolgd door een bezoek aan de kindermiddag in Oase en weer terug naar de tent. Als afsluiting met z'n allen friet gegeten in Oase. Langzaam komt het besef dat er een einde komt aan deze carnaval met alle mooie momenten. Maar er volgde nog een mooie laatste avond met Prins Ronald, Adjudant Arjen en hun gevolg. Opening van de avond op het podium in de carnavalstent en door naar de jeugdtent. En weer terug naar de grote tent om samen met Vangrail een waar feestje te beleven en carnaval 2017 waardig af te sluiten. Bij de Krutverbranding was het fris, dus zo snel mogelijk door naar de After Party in Oase. Onder protest de sleutel teruggegeven aan het bestuur van Oase en hiermee kwam er toch een einde aan een keigave carnaval. Jeroen, Lieke en Calvin willen bij deze Marieke van Kempen bedanken; "zonder jouw begeleiding hadden wij niet zo'n geweldige carnaval beleefd."