Afbeelding

Mama, kijk eens!

Algemeen

Danielle Koch is 32 als blijkt dat ze posttraumatische stressstoornis (PTSS) heeft, een stoornis die ze heeft opgelopen tijdens haar jeugd. De diagnose betekent een langdurig en intensief behandeltraject. Samen met haar vriend Urjan Claassen schrijft ze er het boek 'Mama, kijk eens' over, met als resultaat dat ze in grote mate herstelt.

Danielle Koch presenteert haar boek op 2 april van 14.00-16.00 in bibliotheek de Witte Dame in Eindhoven.
De PTSS is een gevolg van de geestelijke en lichamelijke mishandelingen die Danielle als kind van haar psychisch gestoorde moeder te verduren krijgt. Op aandringen van haar hulpverleners tekent Danielle haar geschiedenis op. "Als ik mijn verhalen zou opschrijven, was ik ze kwijt en hoefde ik ze niet langer in mijn hoofd mee te dragen. Het zou verlichten."

Gelukkig
Ze vraagt een vriend om haar te helpen bij het schrijven en samen ontrafelen ze haar verleden. Het valt Danielle niet makkelijk om het verhaal keer op keer weer te moeten vertellen: "Het was een intensief proces, maar het heeft me geholpen om met mijn verleden te kunnen omgaan." En zo komt ze stapje voor stapje dichter bij haar eigen geluk.

Helpende hand
Hoewel het schrijven van haar boek therapeutisch bedoeld is, besluit ze het toch uit te geven. Zo wil ze lotgenoten helpen om ook hun geluk te vinden. "Ik denk dan in eerste instantie aan slachtoffers zoals ik. Maar ook hulpverleners, familie en vrienden die met psychisch gestoorde familieleden in contact staan." Danielle Koch hoopt dat haar boek hen helpt om ook hun weg vooruit te vinden.