Afbeelding

De buurtbus zoekt vrijwilligers

Algemeen

Vanaf december 2016 kregen alle bussen van het openbaar vervoer in Zuid-Oost Brabant een nieuwe rood-witte jas en het Bravo logo. Ook buurtbus lijn 260 tussen Nuenen en Best heeft nu deze Brabantse kleuren en is daardoor duidelijker herkenbaar. Deze herkenbaarheid heeft inmiddels een positieve invloed op het aantal passagiers.

Een buurtbus rijdt voor iedereen tussen plaatsen waar een busverbinding met grotere bussen niet rendabel is en biedt daarom plaats aan maximaal 8 passagiers. Net als in de grote lijn- en streekbussen reis je met de OV-kaart en tegen dezelfde tarieven. Ook is de buurtbus toegankelijk voor personen met een rolstoel.

Vrijwilligers
De buurtbus verzorgt op werkdagen van 07:30-18:15 uur volgens een vaste route een uurdienst van het busstation in Nuenen via Son en Breugel naar het NS-station in Best en v.v. Chauffeurs van de buurtbus zijn allemaal vrijwilligers. Ruim 30 personen afkomstig uit deze gemeenten staan klaar om jaarlijks circa 6.500 passagiers, jong en oud, werkend of student, te vervoeren. Sommigen rijden de bus al bijna vanaf de eerste rit in 1991. Op dit moment heeft de buurtbusvereniging Nuenen-Best behoefte aan een drietal nieuwe vrijwilligers.

Interesse?
Elke chauffeur wordt periodiek getest op gezondheid en rijvaardigheid, rijbewijs B is voldoende. Iedereen krijgt een vaste plek in een rooster, zodat altijd van te voren bekend is wanneer je moet rijden. Een dienst duurt ongeveer 3½ uur. Men rijdt eenmaal per 14 dagen naar keuze van 07:30-11:15 uur, van 11:15-14:45 uur of van 14:45 tot 18:15 uur. En als je soms verhinderd bent, dan wordt je rit gereden door een vervanger.
Vind je een glimlach en dankjewel van de passagiers belangrijker dan een geldelijke beloning? Informeer dan eens vrijblijvend via telefoon 06-10739797 (John van Hulten, coördinator) of stuur een e-mail naar buurtbus260@gmail.com