Veel publiek bij de raadsvergadering
Veel publiek bij de raadsvergadering

Onvrede en onbegrip na goedkeuring voorlopig ontwerp MFA 

Algemeen

De onvrede over de nieuw te bouwen MFA was gisteravond vooral merkbaar bij de oppositie en bij het publiek in de raadszaal. Bij de coalitie was er alleen maar steun en complimenten over het nieuwe MFA met als gevolg dat met een meerderheid het voorlopige ontwerp van de nieuw te bouwen MFA goedkeurde. De volgende stap kan dus gezet worden, of toch niet!

Door: Adrie Neervoort

Het was duidelijk de meerderheid van de aanwezigen  op de publieke tribune waren tegen het ontwerp van het MFA,  maar misschien nog wel meer tegen een nieuw te bouwen MFA.
Acht insprekers met als onderwerp het MFA en één inspreker tegen het uitgewerkte parkeerbeleid hebben geen enkele invloed gehad op de besluitvorming over het MFA. Ook Dorpsvisie en het CDA konden geen vuist maken tegen het MFA of misschien beter gezegd de coalitie. De coalitie partijen: Dorpsbelang, VVD, PvdA/GroenLinks zorgde ervoor dat het voorlopig ontwerp van het MFA goed werd gekeurd.
Dorpsvisie liet weten dat zij de gehele gang van zaken die tot dit besluit hebben geleid zullen laten toetsen door de bestuursrechter en de Commissaris van de Koning.
Zij kregen daarvoor bijval van het CDA, die de beslissing die nu is genomen, een beslissing op drijfzand noemde en één waar je geen goed gevoel van kunt overhouden. 
De raadsvergadering maakte weer eens duidelijk dat ondanks het genomen besluit tijdens de raadsvergadering de discussie nog lang niet is afgelopen. Wethouder Visser was de kop van jut als het om het MFA ging. Eef van Turnhout raadslid en lid van Dorpsbelang liet tijdens de vergadering weten dat de verwijten richting wethouder Visser te ver gingen. 
Ook burgemeester Hans Gaillard de voorzitter van de vergadering moest het publiek tijdens de vergadering meerdere malen vragen om zicht te "gedragen" anders zou hij de tribune laten ontruimen. Uiteindelijk was dit niet nodig en verliet een groot gedeelte van het publiek, misschien wel demonstratief de zaal toen wethouder Visser het woord nam.
Het wachten is nu op wat er verder gaat gebeuren, gaan de protesten tegen het nieuw te bouwen MFA door en worden zij misschien groter. En zal de toetsing over het gelopen proces het genomen besluit door de coalitie ongeldig maken?