opening ontmoet en groet plein
opening ontmoet en groet plein Foto: Wil Feijen

Opening 'Ontmoet en Groetplein' in de huiskamer van het Vestzaktheater

Human Interest

Op donderdag 15 juni was de officiële opening van het 'Ontmoet en Groetplein' in het Vestzak theater.  Daarvoor is een gedeelte van het Vestzaktheater , de voormalige woning van de beheerder grondig verbouwt. Door de locatie was er meer sprake van een gezellige huiskamer dan van een plein. Maar dat werkte in dit geval positief omdat daardoor nog meer de laagdrempeligheid van het project duidelijk werd.

Door: Adrie Neervoort

Daarbij is het vestzaktheater een tijdelijke accommodatie voor het 'plein' straks zullen zij ondergebracht worden in de nieuw te bouwen MFA in ons dorp. 
De opening werd verricht door wethouder Robert Visser en Charles Laurey bestuursvoorzitter van Zuidzorg. Het 'Ontmoet en Groetplein  is een concept van de Zuidzorg in onze regio. Het is zelfs de zesde locatie in de regio.  Na Eindhoven, Veldhoven, Maarheeze, Bladel en Borkel nu ook in Son en Breugel.

Op het 'plein' kunnen kwetsbare senioren elkaar ontmoeten en een praatje maken of meedoen met allerlei activiteiten. Alle activiteiten hebben passende namen zoals de 'Mannen van Metaal '. Mannen komen bij elkaar om huishoudelijke apparaten te demonteren. Of 'Voor de draad ermee' waar onder deskundige begeleiding lichte herstel werkzaamheden aan kleding wordt uitgevoerd. Gasten bieden de kleding ter reparatie aan en betalen daarvoor een klein bedrag voor de werkzaamheden.

Meer activiteiten die nu op de agenda staan zijn:
Maandag 10.30 - 13.00 uur Vitaliteitsplein
Dinsdagochtend 10.00 - 12.00 uur Mannen van Metaal
Woensdagochtend 10.00 - 12.00 uur Voor de draad ermee
Woensdagmiddag 13.30 - 15.30 uur Breisterren
Donderdagochtend 10.00 - 12.00 uur Spelenderwijs
Donderdagmiddag 13.30 - 15.30 uur Studiekring
Vrijdagochtend 10.00 - 12.00 uur Mannen van Metaal
Vrijdagochtend 10.00 - 12.00 uur Wandeling (bij voldoende deelnemers)
Vrijdagmiddag 13.30 - 15.30 uur In gesprek met….
En iedere eerste vrijdag van de maand van 13.00 – 15.00 uur Met de mantel der liefde.

Voor de meeste activiteiten betaalt de deelnemer een eigen bidrage van tussen de €3,- tot €8,50 maar er zijn ook activiteiten waar gratis aan kan worden deel genomen.

Wilt u meer weten over deze activiteiten loop dan eens gerust eens binnen of bel met 040 230 85 38 of mail naar info@zuidzorgextra.nl
Kortom heel veel leuke activiteiten, die zelfs bij veel vraag aangepast of uitgebreid kunnen worden.
De gasten van het 'plein"komen nu vaak via De Zuidzorg en gemeentelijke instanties terecht bij dit project maar eigenlijk bied het 'Ontmoet en Groetplein' aan alle kwetsbare ouderen van Son en Breugel een gastvrije plaats aan. Dus loop gerust is binnen in het Vestzaktheater aan de Kerkstraat 2 in Son en Breugel. U bent ook welkom als u zich op wilt geven als vrijwilliger voor de diverse activiteiten.
 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding