De toekomst?
De toekomst?

Provincie eist fusiebesluit van Nuenen

Politiek

De Provincie Noord Brabant dreigt met ingrijpen als Nuenen niet voor 1 juli een besluit neemt met wie zij gaan fuseren.

Dit staat in een verklaring die gedeputeerde Anne-Marie Spierings afgelopen dinsdag heeft gegeven. Hiermee wijst zij nogmaals op de afspraken die al eerder zijn gedaan met de gemeente Nuenen om voor 1 juli een besluit anders grijpt de Provincie in.
Nuenen had kort geleden laten weten dit besluit niet voor 1 juli te kunnen nemen en het besluit pas in november van dit jaar te nemen. Er kwam toen niet direct een reactie vanuit de Provincie en er werd al gesproken over berusting bij de Provincie. Maar niets is minder waar blijkt nu.

De provincie duldt geen uitstel en driegt dus direct met maatregelen als er niet op 1 juli een besluit zal worden genomen door Nuenen. Wat dit nu betekent voor de gemeente Son en Breugel, een mogelijke fusie kandidaat is nog niet bekend. Eerder liet de gemeente Son en Breugel al weten dat zij naar aanleiding van het nog niet beslissen van Nuenen zelf ook de beslissing gingen uitstellen.
Waar eerder commissaris van de Koning van de Donk liet weten dat niet tijd maar kwaliteit belangrijk is bij de beslissing, denkt gedeputeerde Spierings daar toch anders over.