Albert en Nellij: een gouden echtpaar!
Albert en Nellij: een gouden echtpaar!

Albert en Nellij: een gouden echtpaar!

Human Interest

Het welkom is allerhartelijkst, bij Albert en Nellij Hazenberg-van Balkom. Een kopje koffie voor Albert en Nellij, een kopje thee voor mij en een lekker stukje taart erbij. Nellij had al het een en ander op papier gezet, dat is nog eens een prettige binnenkomer! Het is een mooie leidraad, maar ik wil het verhaal graag van Albert en Nellij zelf horen.

Door: Lucas van As

Het begon allemaal in 1964, op 28 augustus. Albert vierde zijn verjaardag met vrienden in Schijndel, in de Kangoeroebar. Via de zussen van haar schoonzus kwam ze op het verjaardagsfeest terecht. De zussen kenden Albert, zo konden Albert en Nellij elkaar tegenkomen. Dat was nog eens een mooi verjaardagscadeau!

Het had overigens nog wel voeten in de aarde. Na afloop van het feest miste Albert de bus naar huis, waarop Nellij voorstelde dat haar broer hem wel naar huis zou brengen met zijn auto. Nellij's broer zag op een gegeven moment de bus rijden op de Rooiseweg, hij ging voor de bus rijden om zo Albert gelegenheid te geven alsnog in te stappen.

Na enige tijd organiseerde Nellij een Amerikaanse 'party'. Ze wilde graag Albert uitnodigen, ze wist alleen zijn naam, en dat hij in Son woonde. Op goed geluk stuurde ze een uitnodiging, die kwam zowaar aan! En zo is het gekomen.

Drie jaar later, op 30 juni 1967, trouwde het stel. In Nijnsel, waar Nellij vandaan komt. Het was een mooie, warme dag. De huwelijksreis was naar Zeeland, Albert en Nellij gingen samen met Ria, de zus van Nellij en haar man Rien. Die hadden een auto, dus gingen ze met z'n vieren op weg, met een klein tentje. Het was gezellig!

Eerst hebben Albert en Nellij op kamers gewoond bij een vriendin in Breugel. Na drie jaar verhuisden ze naar Son, naar de Peellaan. Daar zijn de kinderen geboren, eerst Bjorn en drie jaar later Annelore. Nu wonen Albert en Nellij 27 jaar in de Rhonelaan, ze hebben vier kleinzoons. De twee zoons van Bjorn wonen in Son, de andere twee in Driebergen. Die komen ook regelmatig op bezoek.

Vroeger werkte Nellij bij Vroom & Dreesmann, met een van haar oud-collega's is ze al 53 jaar bevriend! Albert heeft in de bouw gewerkt, hij werkte hard en kwam nog eens ergens. Soms was hij een week van huis als hij ver weg moest werken, hij is ook eens zes maanden van huis geweest, naar Saudi-Arabië. Het was veel werk en het betaalde goed, vertelt Albert. Nellij vond het niet fijn, om Albert zo lang te moeten missen.

Albert en Nellij gingen graag op vakantie, vooral Spanje was favoriet. Ze zijn er vaak geweest, meestal in Rosas. Voordat Albert ziek werd gingen ze wel zes weken weg, geweldig vonden ze dat! Al misten ze hun kleinzoons wel natuurlijk.

Albert heeft Alzheimer, een aandoening van de hersenen waarbij de patiënt gaat dementeren. Het heeft het leven van Albert en Nellij enorm veranderd. 'Dit gun je niemand', verteld Nellij. Het stel gaat hun gouden bruiloft dan ook niet echt vieren, er komt wat familie op bezoek en er is een gezamenlijke lunch. Bjorn, Annelore en de kinderen zijn uiteraard van de partij!

Al drukt Alberts ziekte een zware stempel, het gouden echtpaar is nog steeds erg gelukkig samen. Ze maken er het beste van! 50 jaar samen is een hele prestatie, daar mag je best even stil bij staan. Dat zullen ze in elk geval doen!

Albert en Nellij: een gouden echtpaar!