Afbeelding

Het is tijd voor actie. Geef je mening verlengd

Politiek

In een paginagrote-advertentie in onze uitgave van 14 juni jl. riepen een aantal ondernemers uit Son en Breugel inwoners op, om via een "bonnenactie", te laten weten wat ze van een nieuw te bouwen MFA in het hart van ons dorp vinden. Gewoon JA of NEE was de vraag. U kunt nog steeds uw stem uitbrengen want de actie loopt nog steeds. We hebben daarom de bon nogmaals afgedrukt. Nog niet gestemd? Invullen en snel inleveren!!

Dorethe van Beuningen, een van de initiatiefneemsters, ligt de actie toe. " Als lokale ondernemers maken we ons zorgen over het gedoe rond de MFA, het lijkt op besluitvorming in achterkamertjes, waarbij we als ondernemers en bevolking buiten spel staan. Straks worden we geconfronteerd met een eindresultaat waar niemand vrede mee heeft. We hebben daarom als verontruste ondernemers de handen ineen geslagen en zijn een actie begonnen om de burgers te mobiliseren om hun mening kenbaar te maken. Want niet alleen ondernemers voelen zich niet gehoord, maar we merken dat de burgerij zich steeds meer ongemakkelijk voelt." Ze vervolgt haar verhaal: "We zijn niet tegen een MFA, maar door de wijze waarop het proces gaat, voelen we ons steeds overdonderd en verrast." Als voorbeeld noemt ze het parkeren. "We zijn een gemoedelijk dorp en heel veel klanten komen naar ons omdat ze makkelijk hun auto kwijt kunnen. We hebben niet alleen klanten uit Son en Breugel maar ook uit omringende gemeenten, zoals St-Oedenrode, Nijnsel, Mariahout, Lieshout, Nuenen en zelfs Geldrop. De gemeente heeft een onderzoek laten uitvoeren naar het parkeerprobleem door een extern bureau uit de Randstad, dit bureau heeft geen gevoel van ons 'dorpse karakter'. Ook is het ontwerp voor het MFA gegund aan een Amsterdams architecten bureau. We zijn hier echt geen Zuidas hoor, maar een klein gezellig dorp met korte lijnen en dat willen we zo houden."

Inmiddels zijn al zo'n 2000 reacties binnen. En uw mening geven kan nog even. DeMooiSonenBreugelKrant staat vierkant achter deze actie. Geef daarom, als u het nog niet gedaan heeft, uw mening.

We informeren u binnenkort over de uitslag. Dorothe van Beuningen: " We overhandigen de uitslag van de enquête binnenkort aan de verantwoordelijken, betrokken bij het MFA."